SON DAKİKA
Hava Durumu

BESAŞ'tan çiftçiye 3,5 milyon tl

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kırsal kalkınmanın sağlanması maksadıyla Keles ilçesine kurulan BESAŞ Süt Ürünleri Tesisi, 1.5 yılda 3 bi

Haber Giriş Tarihi: 31.12.2014 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 31.12.2014 14:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
BESAŞ'tan çiftçiye 3,5 milyon tl
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kırsal kalkınmanın sağlanması maksadıyla Keles ilçesine kurulan BESAŞ Süt Ürünleri Tesisi, 1.5 yılda 3 bin 250 ton süt alarak bölge çiftçisine 3.5 milyon TL ödeme yaptı.
BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş, Orhaneli, Harmancık, Keles ve Büyükorhan ilçelerine yönelik faaliyete alınan süt ve süt ürünleri tesisi için Kasım 2013 ile Aralık 2014 tarihleri arasında 3 bin 250 ton süt alımı yaptıklarını söyledi. Yapılan alımlar sonucunda çiftçiye 3.5 milyon TL ödeme yapıldığını hatırlatan Bektaş, üretilen ürünlerden en fazla rağbeti ‘Gurme Kaşar’ın gördüğünü ifade etti.
BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş, süt alımlarının kalkınma kooperatifleri ve birlikler aracılığıyla gerçekleştirildiğini belirtti. Herhangi bir şahıstan süt alımı yapmadıklarını vurgulayan Bektaş, “Bu konuda Pınarcık, Dağdibi, Baraklı köyleri ve Harman-Demirci-Yunuslar tarımsal kalkınma kooperatifleriyle Keles Süt Üreticileri Birliği’ni aracı olarak kullanıyoruz” dedi. Kamu yararı için çalıştıklarını ve satışlarda kar amacı gütmediklerini belirten Bektaş, üretilen artı değerin hayvancılığın daha kaliteli yapılmasını sağlamak için eğitim faaliyetlerinde kullanıldığını söyledi. Bektaş,“1.5 yıl gibi kısa sürede 3,5 milyon TL’lik katkı sağlamak ve buradan elde edilen geliri çiftçilerin eğitiminde kullanmak, yatırımın hedefine ulaştığını gösteriyor” diye konuştu.
Genel Müdür Mustafa Bektaş, BESAŞ Süt ve Süt Ürünleri Tesisi’nin son teknolojiyle donatıldığını ifade etti. En iyi makine parkının yurt dışından getirilerek Keles’e kurulduğunu hatırlatan Bektaş, “En büyük farkımız budur” şeklinde konuştu. Fabrikada sağlıklı tüketim için tüm tedbirlerin alındığını, Sağlık ve Tarım bakanlıklarının belirlemiş olduğu kriterlerin eksiksiz uygulandığını vurgulayan Bektaş, “Gıda tüzüğüne uygun olmayan herhangi bir üretim, sistemimiz içerisinde yer almamaktadır. Sütün kabulünden üretim aşamasına kadar işlemlerin tamamı HACCP kalite sistemi kontrolündedir. Ayrıca fabrikamıza gelen sütler, kurmuş olduğumuz laboratuvarda incelenerek, uygun olanları imalata sokulmaktadır” açıklamasında bulundu.
Bu arada, fabrikada üretilen ürünler arasında en fazla ilgiyi Gurme Kaşar gördü. Gurme Kaşar’ın 12 kilogramlık sütten oluştuğunu ve içerisinde kimyasal hiçbir maddenin bulunmadığını söyleyen BESAŞ Genel Müdür Yardımcısı Can Aydoğan, özellikle çocuklar ve yaşlıların bu ürünü kemik erimesine karşı kullandığını hatırlattı. Aydoğan, “Bursa halkı Gurme Kaşar’ın tanıdıkça talep artıyor. Artan talep ürünü vazgeçilmez kılıyor” ifadelerini kullandı. BESAŞ’ın Keles’teki süt ve süt ürünleri fabrikasında Gurme Kaşar’ın yanı sıra ayran, yoğurt, süzme yoğurt, eski kaşar, taze kaşar, dil peyniri, lor, krema ve günlük süt imal ediliyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.