SON DAKİKA
Hava Durumu

Beyaz et devi üretimi durduruyor

Türkiye'nin önemli tavuk üreticilerinden Şeker Piliç, alacakları ve hesapları üzerinde ihtiyati haciz nedeniyle üretim ve satışların du

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2013 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2013 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Türkiye'nin önemli tavuk üreticilerinden Şeker Piliç, alacakları ve hesapları üzerinde ihtiyati haciz nedeniyle üretim ve satışların durdurulacağını bildirdi.


 
 

Şeker Piliç ve Yem Sanayi Ticaret AŞ'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında şunlar kaydedildi:

'' Alacaklarımız ve banka hesaplarımız üzerinde ihtiyati haciz bulunması sebebiyle üretim için gerekli hammadde alım imkanımız kalmamıştır. Bugün itibariyle üretim ve satışlarımız devam etmektedir. Sözleşmesi iptal olan bayi ve market olmamakla birlikte, üretim için gerekli olan hammadde temin edilemeyeceği için mevcut canlı varlıklar hızlı bir şekilde elden çıkarılarak üretim ve satışımız durdurulacaktır.''

Şirketin dün KAP'ta yayımlanan açıklamada ihtiyati haciz sonucu finans kuruluşlarından ek kaynak bulma imkanının ortadan kalkması ve Zincir Mağazalar üzerindeki alacaklarına ihtiyati haciz konulması sonucu hammadde alım imkanı ortadan kalktığı için, canlı faaliyetler bölümünün sürdürülebilirliğinin tehlike altına girdiği belirtilmişti.

Açıklamada, takibin 11 adet satıcı firma tarafından yapıldığı, takibe konu tutarın ise 4 milyon 792 bin lira olduğu bildirilmişti.

Banvit'le görüşme

Bu arada, Şeker Piliç'in bir başka açıklamasında, ''Sektörümüzün ve Bandırma bölgemizin en önemli istihdam odaklarından biri olan Banvit Bandırma Vitaminli Yem San. AŞ ile ön görüşmelere başlanmıştır. Yapılacak görüşmelere istinaden gelişmeler kamuya duyurulacaktır'' denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.