SON DAKİKA
Hava Durumu

Bir bardak suda Süleymancı fırtınası!

Kaçak yaptıkları ve yıkım tehlikesi olan yurt binası İstanbul Kâğıthane Belediyesi tarafından dün sabah yıkılan Süleymancılar, tekbirler

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2019 21:30
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2019 23:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bir bardak suda Süleymancı fırtınası!
Kaçak yaptıkları ve yıkım tehlikesi olan yurt binası İstanbul Kâğıthane Belediyesi tarafından dün sabah yıkılan Süleymancılar, tekbirlerle protesto edip görevlilere saldırdı. Yurdun kaçak olduğunu ve yıkılma tehlikesini gizlemeye kalkan Süleymancılar yine iftira ve bedduaya yöneldi. Süleymancılar, yine hükümete saldırdı.

İstanbul’da Süleymancılar’a ait 4 katlı kaçak öğrenci yurdunu depreme karşı güvenli olmadığı gerekçesiyle dün sabah Kağıthane Belediyesi tarafından yıkıldı. Daha önce boşaltılması yönünde tebligat çıkarılan bina, cemaat tarafından boşaltılmadı. Tebligata rağmen boşaltılmadığı kaydedilen binanın yıkımı için belediye ekipleri dün sabah saatlerinde bölgeye gelirken, emniyet de çevrede önlem aldı. Yıkımı engellemek isteyenler cemaat üyeleri tekbir getirerek görevlilere saldırdı. Binadakilerin uzaklaştırılmasının ardından yıkım başladı. Yıkım başlayınca cemaat üyeleri iş makinesine taşlarla saldırdı.

YIKILMA TEHLİKESİ VAR VE HAZİNE ARAZİSİ

Süleymancıların hükümete ve AK Parti’ye yönelik algı ve iftira kampanyası başlatması üzerine Kağıthane Belediyesi açıklama yaparak, konuya açıklık getirdi. Hazine arazisi üzerine kaçak olarak yapılan binanın yıkılma tehlikesi nedeniyle boşaltılarak yıkımının gerçekleştiğini açıklayan Kâğıthane Belediyesi’nin kamuoyuna yaptığı açıklama şöyle; “Kağıthane ilçesi, Çağlayan Mahallesi Sadabad Öğrenci Yurdu ve Lojman Binası hazine arazisi üzerinde olup depreme karşı statik yönden tehlikeli olduğu ve daha önemlisi can ve mal güvenliği açısından riskli olduğu tespit edilmiş, saha çalışması yapılarak yapının betonarme kısımlarından alınan numunelerden (karot) hazırlanan Riskli Tespit Raporu sunulmuş, neticesinde 6306 sayılı kanun kapsamında yıkımı gerçekleştirilmiştir. Ayrıca söz konusu alanda kalan alanı kullanmakta olan kişi ve kurumun Riskli Yapı Tespit Tutanağına yaptıkları itiraz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca ve ilgili mahkeme tarafından reddedilmiştir. Yerle ilgili olarak mahkeme kararları mevcuttur. Mahkeme kararlarına karşı yapılan itirazlar neticesinde verilen yürütmeyi durdurma kararları kaldırılmıştır ve sonrasında yıkım gerçekleşmiştir. Yıkım gerçekleştirilen yerde söz konusu can ve mal güvenliğinin korunmasına öncelik verilmiştir. Yapının olası bir depreme karsı dayanıksız olduğu; 2018 yılından beri gönderilen tebligatlarla ilgili kişilere bildirilmiştir. Olası bir depremde can kayıplarının önlenmesi için söz konusu yapının yıkılması kanuni olarak mecburi hale gelmiştir. Aynı arazi üzerinde daha önce riskli olduğu tespit edilen Ayazma Camii 2016 yılında bu doğrultuda kontrolle şekilde yıkılmış ve bölge halkının can ve mal güvenliği konusunda duyarlı davranmıştır. Bugün yekimi gerçekleştirilen yurt ve lojman binasının bulunduğu alan; 1979 yılında hazine arazisi üzerine kaçak ve ruhsatsız olarak yapılmıştır. Arazinin mülkiyet sahibi hazinedir. Dolayısı ile 3. kişilerin herhangi bir kaybı söz konusu değildir.” denildi.

YİNE HÜKÜMETİ HEDEF ALDILAR

Devlete karşı başkaldıran FETÖ terör örgütünün sahneden çekilmesinin ardından benzer hareketlere yönelen Süleymancılar, AK Parti ve hükümete karşı özelikle seçim dönemlerinde yürüttükleri propaganda ile biliniyor. Dini cemaat adı altında Türkiye'nin farklı yerlerinde yüzlerce kurs açan ve bunların bir kısmını kanun dışı ilkokul öğrencilerini alan Süleymancılar, son yıllarda sık sık kamuoyu gündemine geliyor. Gerek referandumlar da gerekse yerel ve genel seçimlerde AK Parti’nin karşısında yer alan ve sık sık beddua seansları yapan Süleymancılar, tüyü bitmemiş yetimin hakkının olduğu hazine arazisine kaçak yaptıkları yurdun hesabını vermek yerine hükümeti hedef alarak, yaptıkları kanunsuzluğu ve hak gaspını gizlemeye çalışıyor.

ALADAĞ’DA FACİA YAŞANMIŞTI

Kamuoyunda mavi takkeliler olarak da bilinen Süleymancılar tarafından Adana Aladağ’da kaçak olarak işletilen yurtta çıkan yangında da 11’i çocuk 12 kişi yanarak can vermişti. FETÖ’nün dershanelerin arkasına sığınarak hedef aldığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı aynı taktikle bu kez yurtların arkasına sığınarak hedef alan Süleymancılar, İslami kesimden destek almaya çalışıyor. Bir çoğu deprem yangın yönetmeliğine uygun olmayan yurtlarına yasak olmasına rağmen ilkokul öğrencilerini de alan Süleymancılar, illegal işlerini hükümete saldırarak gizlemek istiyor.  Süleymancılar, “Oy vermedik diye habersiz şekilde yurdumuzu yıkıyorlar" diyerek insanları kışkırtıyor, gerçeği saklayarak dini yalanlarına alet ediyorlar.

İYİ PARTİLİLER SÜLEYMANCILARI MI KIŞKIRTIYOR?

Kağıthane'deki yurt yıkımını fırsata çevirmeye çalışan muhalefet, iktidarın Süleymancılara savaş açtığını iddia ederek sosyal medyada algı operasyonu yürütmeye başladı. Süleymancılar Cemaati, son seçimlerde İYİ Parti'yi desteklemişti. Devlete baş kaldırma potansiyeli kamuoyunca sık sık dillendirilen Süleymancıların haksız hukuksuz ve kanunsuz işlerini savunmaya kalkan İYİ Parti, bir anlamda Süleymancıları kışkırtıyor. İktidarın cemaati cezalandırdığını iddiasıyla Süleymancılara selam çakanların başında İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk yer aldı.

(Alpaslan YILDIZ)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.