SON DAKİKA
Hava Durumu

Bir saatte bin 981 organ bağışlandı

Antalya'da 475 kişinin organlarını bağışlamasıyla Guinness dünya rekorunun 7 dakikada kırıldığı kampanyaya, yüz nakliyle tanınan iki

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2013 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2013 12:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Antalya'da 475 kişinin organlarını bağışlamasıyla Guinness dünya rekorunun 7 dakikada kırıldığı kampanyaya, yüz nakliyle tanınan iki isim de destek verdi.


 
 

Antalya Valiliği koordinatöründe Sağlık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ''1 saatte en fazla organ bağışı rekor denemesi''nde Guinness dünya rekoru ilk 7 dakika içinde kırıldı.

Sürenin bitmesine 53 dakika 50 saniye kala dev kronometrede görülen 475 rakamı, rekor olarak kayıtlara geçti.

Kepez Arena'da düzenlenen ''1 saatte en fazla organ bağışı rekor denemesi'' dalındaki Guinness dünya rekoru denemesi, saat 15.00'de vatandaşların form doldurmasıyla başladı. 128'i şahit, 230 sağlık ekibinin görev yaptığı organizasyonda 40 masada başvurular kabul edildi..

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Antalya'da önemli bir organizasyona imza atıldığını ifade etti.Organ bağışı ile canlara can katıldığını dile getiren Kafkas, ''Canlı nakilde dünya birincisiyiz. Canlara can katıyoruz, ama cenazemizi vermekte zorluk çekiyoruz'' dedi.

Rekor bin 981 olarak tescillendi

Organizasyonda bir saatte 2 bin 56 kişi organlarını bağışladı.

Yapılan değerlendirme sonucunda 75 kişinin başvurusu çeşitli nedenlerle kabul edilmedi. ''1 saatte en fazla organ bağışında'' yeni rekor bin 981 olarak tescillendi.

Çin'de 2012 yılında 474 bağışla kırılan rekor ise Antalya'da ilk 7 dakikada 475 kişinin bağışı ile kırıldı.

Organ bağışı rekor denemesinde Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, AK Parti Antalya Milletvekilleri Hüseyin Samani ve Gökçen Özdoğan Enç, Antalya'nın yanı sıra çevre il ve ilçelerden sivil toplum örgüt üyeleri, öğrenciler, sağlık görevlileri, gazeteciler ile vatandaşlar organlarını bağışladı.

Uğur Acar ve Turan Çolak da organlarını bağışladı

Organizasyonda Türkiye'nin ilk yüz nakli yapılan Uğur Acar ile dördüncü yüz nakli yapılan Turan Çolak da organlarını bağışladı.

Tüm organlarını bağışladığını açıklayan Acar, Antalya'da güzel bir organizasyona imza atıldığını belirterek, organizasyonu düzenleyenlere teşekkür etti.

Türkiye'nin dördüncü yüz nakli yapılan Turan Çolak, herkesi duyarlı olmaya davet ederek, kendisinin de organlarını bağışladığını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.