SON DAKİKA
Hava Durumu

Bitlis şehitleri için Ankara'da devlet töreni

Bitlis'te kaza kırıma uğrayan helikopterde şehit olan 11 askerimiz için Ankara'da devlet töreni düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2021 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2021 16:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bitlis şehitleri için Ankara'da devlet töreni

Bitlis'in Tatvan ilçesinde kaza kırıma uğrayan helikopterin düşmesi sonucu 11 askerimiz şehit oldu.

Naaşları olay yerinden alınan kahraman şehitlerimizin Türk bayraklarına sarını tabutları ilk olarak Elazığ Havalimanı'na getirildi.

ANKARA'DA TÖREN DÜZENLENDİ

Şehitlerimiz, burada düzenlenen uğurlama töreninin ardından cenaze töreni için dualarla Ankara'ya uğurlandı.

Şehitler Korgeneral Osman Erbaş, Yüzbaşı Salih Sarıoğlu, Yüzbaşı Tayfun Kureş, Yüzbaşı Gökhan Uysal, Albay Şentürk Aydınyer, Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Demir, Astsubay Kıdemli Üstçavuş Ömer Umulu, Astsubay Üstçavuş Nazmi Yılmaz, Astsubay Kıdemli Çavuş Şükrü Karadirek, Uzman Çavuş Hakan Gül ve Uzman Çavuş Tolga Demirci için Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TÖRENE KATILDI

Törene, şehitlerin aileleri ve yakınları ile Cumhurbaşkanı RecepTayyip Erdoğan'ın yanı sıra TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski TBMM Başkanları Binali Yıldırım ve Cemil Çiçek, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kuvvet komutanları, siyasi parti genel başkanları ve temsilcileri, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, milletvekilleri, askeri ve sivil erkan katıldı.

Kılınan cenaze namazlarının ardından Cumuhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

Erdoğan "Şu anda Osman Erbaş komutanımız, komutanlığın ötesinde tevazuyla çok çok farklı mütevazı bir insandı. Yanındaki kardeşlerimle beraber çıktıkları bir yolculuk esnasında meydana gelen bir kaza ile emaneti sahibine teslim ettiler." ifadelerini kullandı.

MEMLEKETLERİNE UĞURLANDILAR

Şehitlerimiz törenin ardından toprağa verilmek üzere silah arkadaşlarının omuzları üzerinde memleketlerine gönderildi.

Şehit Korgeneral Erbaş, Albay Aydınyer, Yüzbaşı Sarıoğlu, Yüzbaşı Kureş ve Yüzbaşı Uysal'ın naaşları Ankara'da, Astsubay Kıdemli Çavuş Karadirek’in naaşı Afyonkarahisar’da bugün toprağa verilecek.

Astsubay Kıdemli Başçavuş Demir ve Astsubay Üstçavuş Yılmaz’ın naaşları Kahramanmaraş’ta, Astsubay Kıdemli Üstçavuş Umulu’nun naaşı Kırıkkale’de, Uzman Çavuş Gül’ün naaşı Amasya'da, Uzman Çavuş Demirci'nin naaşı Kayseri'de yarın defnedilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.