SON DAKİKA
Hava Durumu

Biz bu filmi daha öncede gördük

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan, Uluslararası toplumu Suriye'deki krizi önlemek için daha aktif olmaya çağırdı.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2013 10:19
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2013 11:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan, Uluslararası toplumu Suriye'deki krizi önlemek için daha aktif olmaya çağırdı.


 
Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan, ABD'nin Chicago kentindeki Chicago Council on Global Affairs adlı düşünce kuruluşunda düzenlenen toplantıda Türk dış politikası konulu bir konuşma yaptı.

Konuşmasında Suriye'deki gelişmelere değinen Tan, uluslararası camianınSuriye halkını yüzüstü bıraktığını belirterek, ülkede zaten kötü durumda olan vaziyetin, kendi haline bırakılması halinde daha da kötüleşeceği ve ''on yıllar sürecek bir bölgesel yangını ateşleyebileceği'' uyarısında bulundu.

Türkiye'nin bugün 170 binin üzerinde Suriyeli sığınmacıyı topraklarında ağırladığına işaret eden Tan, Suriye'deki insani krizin boyutunun, kontrol altına alınmaması halinde katlanarak büyüyeceğini söyledi.
Tan, ''Bu arada, öyle görünüyor ki, Türkiye'nin Suriyelilere yönelik açık kapı politikası, bir anlamda, Esed rejimine karşı potansiyel uluslararası tepkiyi 'absorbe ediyor' ve herkesin bunun Türkiye'nin problemi olduğu şeklinde düşünmesine neden oluyor. Ancak Türkiye, diğer komşu ülkelerle birlikte, bu yükü omuzlamada tek başına bırakılamaz. Suriye'nin 'iç patlaması', uluslararası barış ve istikrara geri dönülemez şekilde zarar verecek bir kara delik yaratacaktır. Ortaklarımızdan beklediğimiz, bu sorunun çözümü için ciddi angajman içerisine girmeleri ve anlamlı katkılarda bulunmalarıdır'' diye konuştu.

Bu filmi daha önce gördük

''Biz bu filmi daha önce Irak'ta, Afganistan'da ve Lübnan'da gördük'' diyen Büyükelçi Tan, sözlerine şöyle devam etti:

''Tarihin kendisini tekrar etmesine izin vermek bir seçenek olamaz ve olmamalı. Evet, BM Güvenlik Konseyi şu ana kadar Suriye konusundaki sorumluluklarını yüklenmede başarısız oldu. Ancak bunun elimizdeki mevcut tek yol olmasına izin veremeyiz. Evet, bu trajedinin mümkünse yıllarca uzadığını görmek isteyenler var, ancak buna izin vermemeliyiz. Elimizin altında çok sayıda araç, henüz keşfedilmemiş çok sayıda yol var.
Sonuç olarak, hemen ve kararlı biçimde harekete geçmeliyiz. Birlikte ve toplu halde doğru liderliği ve kararlılığı gösterirsek, diğerleri de takip edecektir ve karşı çıkanlar da duraksamayacağımızı bilecektir.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.