SON DAKİKA
Hava Durumu

'Bizim için ay yıldızlı bayrağın dalgalandığı yerin ötesi teferruattır'

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül,  gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturmasına de

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2018 10:59
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2018 11:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Bizim için ay yıldızlı bayrağın dalgalandığı yerin ötesi teferruattır'
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül,  gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturmasına değinen Bakan Gül, şunları kaydetti: "Bu süreci Türkiye çok dikkatli ve başarılı bir şekilde yönetiyor. Titizlikle, derinleştirilerek her aşamasıyla soruşturma yapılıyor. En kısa sürede neticelenmesini bekliyoruz. Soruşturmayı Adalet Bakanlığı değil, savcılık yürütüyor. Tüm bunlarla ilgili konuşulanların ötesinde ne olduğunu savcılık makamı takdir edecektir. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı hukukun gereği neyse, uluslararası hukukun gereği neyse yapacaktır."
"Brunson beraat etmedi"
Adalet Bakanı Gül, ABD'li din adamı Andrew Craig Brunson kararına ilişkin, "Türk yargısı kararını baskıyla, herhangi bir şekilde talimatla vermiş değildir. Adli kontrol kararı ve yurt dışı yasağı kaldırılmıştır. Bu kişi beraat etmedi, mahkeme mahkumiyet kararı verdi." ifadesini kullandı.
"Bizim için ay yıldızlı bayrağın dalgalandığı yerin ötesi teferruattır"
ABD'nin Türk bakanlara yönelik yaptırım kararını değerlendiren Bakan Gül, "Bizim için ay yıldızlı bayrağın dalgalandığı yerin ötesi teferruattır. Bizim için çok anlamlı, değerli bir konu değil." şeklinde konuştu. Adalet Bakanı Gül, MHP'nin af teklifiyle ilgili, temel hassasiyetin toplumun hassasiyetiyle aynı istikamette olduğunu ve bu konuda kararı verecek olanın siyaset olduğunu belirtti.
"CHP’nin İş Bankası hisseleri konusu Meclis gündemine muhtemelen gelecektir"
CHP’nin İş Bankası hisseleri konusunu ele alan Adalet Bakanı Gül, "Bu anlamda bir çalışma Meclis gündemine muhtemelen gelecektir. Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu, CHP'ye Atatürk'ün vasiyetini yerine getirmediği için dava açmıştı. Atatürk'ün vasiyeti her iki kuruma bu hisselerin geçmesi, ayakta kalmaları, güçlenmelerine yönelik vasiyettir." ifadelerini kullandı. Bakan Gül, "FETÖ terör örgütünden 32 bin, PKK'dan da 10 bin tutuklu hükümlü cezaevlerinde bulunmaktadır. DEAŞ'la ilgili de cezaevlerinde 1161 tutuklu ve hükümlü var." diye konuştu.
"En iyi sonucu alacağımıza inanıyorum"
Adalet Bakanı Gül, yerel seçimlere ilişkin, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu, Güneydoğu için çok büyük bir mana ifade etmektedir, AK Parti büyük bir anlam ifade etmektedir. O bölgede de tüm Türkiye'de de, AK Parti bir Türkiye partisidir, en iyi sonucu alacağımıza inanıyorum. " dedi. (AA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.