SON DAKİKA
Hava Durumu

Bozbey'den çifte standart!

Alpaslan YILDIZ Nilüfer’de 20 yıldır belediye başkanlığı yapan CHP Büyükşehir Belediye Ba

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2019 21:44
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2019 23:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bozbey'den çifte standart!
Alpaslan YILDIZ
Nilüfer’de 20 yıldır belediye başkanlığı yapan CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, algı yönetimini adaylık sürecine de yansıtıyor. Seçildiği takdirde Bursa’daki tüm tabelaları Türkçe yapacağını vaat eden Bozbey’in yönettiği Nilüfer’de yüzlerce işyeri yabancı tabela ile faaliyet gösteriyor. Bozbey, konuşmalarında Suriyeliler ve onların astığı Arapça tabelaları işaret ediyor.
Nilüfer Belediyesi’ni algı operasyonlarıyla yöneten Mustafa Bozbey, Büyükşehir Belediye Başkanlığı propaganda sürecinde de aynı yöntemi kullanıyor. Tam 20 yıldır Nilüfer’i yöneten Mustafa Bozbey, ilçede ruhsat verdiği işyerlerinin yüzlercesi İngilizce başta olmak üzere Türkçe dışı dillerde faaliyet gösteriyor. Ancak Bozbey seçim meydanlarında, göreve geldiği takdirde belediye meclisinin ilk kararı olarak tüm tabelaları Türkçe yapacaklarını ifade ediyor.

ÖZLÜCE, FSM VE PODYUMPARK

Mustafa Bozbey’in yönettiği Nilüfer’de nereye baksanız karşınıza yabancı tabelalar çıkıyor. Nilüfer’in gözde ticaret merkezlerinin yer aldığı Fatih Sultan Mehmet Bulvarı, Podyumpark, Özlüce gibi bölgelerde yüzlerce Türkçe dili dışında tabelaların asıldığını görmek mümkün. Bu işyerlerine ruhsatı ilçe belediyesi veriyor. Ruhsatı alan işletmeci de tabelasını açıyor. Kendi yönettiği ilçede yüzlerce tabelayı görmeyen Bozbey, milliyetçilerin oylarını alabilmek adına seçim meydanlarında Türkçe tabela sözü veriyor.

BOZBEY’İN HEDEFİ ARAPÇA MI?



Nilüfer Belediye Başkanı ve CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, mitinglerinde ve açıklamalarında adeta isim vermeden Suriyelileri ve Arapça’yı işaret ediyor. Bozbey, Bursa’ya son yıllarda bazı basın yayın kuruluşları ve sosyal medya hesapları üzerinden Suriyelilere yönelik oluşturulmaya çalışılan algıya yönelik ve bu kesimin oylarına mı göz kırpıyor? Türkiye’de ya da Bursa’da rahatsızlık; Türkçe kullanılmaması mı yoksa Arapça mı?

ÖRTÜLÜ IRKÇILIK YAPIYOR



CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey önceki gün Yıldırım’a bağlı Mesken Mahallesi’nde partisi tarafından düzenlenen mitingde göreve geldiklerinde ilk meclis kararıyla tüm tabelaları Türkçe yapacaklarını ifade etti.  Bozbey, "Nilüfer'de 2003 yılından bu yana Türkçe tabelalarla ilgili çalışma yaptık. Biz toplum olarak misafirperveriz. Ama misafirlerimiz de bizim gelenek ve adetlerimize göre hareket edecek" şeklinde konuştu.

KENDİ İLÇENDEKİ TABELALARDAN BAŞLA

Nilüfer’de yüzlerce Türkçe dışında dillerde yazılmış tabela hali hazırda duruyor. Belediyenin mührünü elinde tutan Mustafa Bozbey’in o tabelalarla ilgili bir girişimi yok. Varsa da ortada bir şey yok. Bu vaadi mitinglerde dillendiren Mustafa Bozbey’in samimiyetini göstermek için haberimizin görselinde yer alan tabelaları indirmeyle işe başlaması gerekmez mi? Yoksa o tabelalar değil de Suriye’den ülkemize gelen ve alın teri ile ticaret yaparak geçimlerini sağlayan Suriyeli göçmenlerin astığı Arapça tabelalar mı hedef?

VATANDAŞ BU ALGI OPERASYONUNA PRİM VERİR Mİ?

Türkiye’de çok ufak bir kesim dışında Arapça ile sorunu olan kimse yok. Üstelik Arap kökenli bu ülkenin vatandaşları da var. Demokratik laik hukuk devleti olan Türkiye, bugün Ermeni kökenli, Rum kökenli vatandaşlarının ibadet edebilmeleri için Kiliseleri onarırken, o vatandaşlarının çocuklarının ana dillerini öğrenmeleri için kurs açılmasına imkan tanırken, sosyal demokrat olduğunu dile getiren Nilüfer Belediye Başkanı ve CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey’in Arapça tahammülsüzlüğü ilginç değil mi?
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.