SON DAKİKA
Hava Durumu

Bu adam kimin vekili?

Türk ordusu varlığına kast eden teröristlerin üzerine giderken CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’ın yaptığ

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2019 21:30
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2019 22:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bu adam kimin vekili?
Türk ordusu varlığına kast eden teröristlerin üzerine giderken CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’ın yaptığı açıklamalar büyük tepki topladı. Ordumuz teröristleri temizlerken Atatürk’ün kurduğu partinin genel başkan yardımcısı ordusunun yanında durmak yerine adeta teröristleri koruyor.

Cumhuriyet Halk Partisi’ne yuvalanan HDP seviciler ve mezhepçiler, yine milleti şaşırtmıyor. Daha birkaç gün önce CHP Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde başlattığı Barış Pınarı Harekâtı için tezkereye onay verirken önceki gün CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, adeta terör örgütlerine arka çıkan bir açıklama yaptı. Türkiye’nin yaşam hakkına kast eden PKK-YPG-PYD’nin sınırlarımızdan sökülüp atılması için başlatılan operasyona savaş diyen Sarıbal, savaşa karşı olduğunu belirterek bir anlamda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin operasyonuna tepki gösterdi.



MİLLET TEK YÜREK OLMUŞKEN

Türkiye’de 40 yıl boyunca binlerce masum insanı, askeri, polisi şehit eden gözü dönmüş katil sürüsü PKK’ya ve onun siyasi uzantısı olan HDP’ye ses çıkaramayan ve onca saldırıyı bir kez bile kınayamayan Orhan Sarıbal’ın, tüm milletin tek yürek olarak operasyonda olan ordusuna destek verirken, yine insanları çileden çıkaracak sözleri ile gündeme geldi. Devletinin ve ordusunun yanında olması destek vermesi gerekirken, yine teröristleri koruyacak açıklamalar yapmaktan geri kalmıyor.

İŞTE O SKANDAL AÇIKLAMA

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Barış Pınarı Harekâtı’nın başladığı gün CHP Kütahya İl Başkanlığı’nda yaptığı savaş karşıtı konuşmasının görüntülerini Twitter hesabından paylaştı. Orhan Sarıbal’ın HDP’lilerle aynı doğrultudaki fikirlerini savunduğu tweetine; “Savaş demek ağır bedeller, ölüm, sürgün demek. Savaş kimsenin başına gelmemeli. Savaş kötüdür. Savaş şiddettir, yoksulluktur, açlıktır, kandır. Savaş nerede oluyorsa hepsine karşıyız. Savaşla hiçbir toplum kalkınamaz.” İfadelerini kullandı.



CHP’LİLERDEN BÜYÜK TEPKİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu attığı tweetle harekâta desteğini açıklarken,  CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, adeta HDP genel başkan yardımcısıymış gibi davranarak attığı tweet ile kahraman Türk ordusunun gerçekleştirdiği harekata “savaşa hayır diyerek karşı çıktı. Sarıbal’ın bu paylaşımına CHP’liler de dahil olmak üzere çok sayıda sosyal medya kullanıcısından tepki geldi.



GENÇLİĞE HİTABEYLE TEPKİ

Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım yüzlerce kişi tarafından telin edilen ve protesto edilen Sarıbal’a partilileri de büyük tepki gösterdi. Atatürk’ün kurduğu partide böyle bir kişinin milletvekili olmasını hazmedemediklerini dile getiren CHP’lilerden biri Atatürk’ün gençliğe hitabesin hatırlattı.



SARIBAL’IN İLK VUKUATI DEĞİL

CHP Milletvekili olmasına rağmen HDP milletvekiliymiş gibi hareket eden Orhan Sarıbal, yaptığı skandal açıklamalar ve hareketlerle biliniyor. PKK’nın siyasi ayağı olan HDP ile aynı dili kullanan Sarıbal, kendi partilileri tarafından da mezhepçi ve hizipçi siyaseti nedeniyle büyük tepki alan bir kişi. Yerel seçimlerden sonra Mardin ve Diyarbakır’ı ziyaret ederek HDP’nin bu kentlerde belediye seçimini kazanmasını kutlayan Sarıbal, PKK’dan emir aldıkları ve milletin kaynaklarını PKK’ya aktardıkları için görevden alınan HDP’li başkanlar için de ağıt yapmış, HDP’yi ziyaret ederek üzüntüsünü aktarmıştı. Sarıbal’ın bu hareketleri kamuoyunda büyük tepki toplamıştı.



CHP TEZKEREYE ONAY VERMİŞTİ

Irak ve Suriye’ye asker gönderilmesi hakkında Cumhurbaşkanlığı’na yetki veren tezkere TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmişti. Sınır ötesine Türk askerinin gönderilmesi amacıyla ilk olarak 2 Ekim 2014’te çıkarılan ve en son 3 Ekim 2018’de süresi uzatılan yetkinin 30 Ekim 2020’ye kadar devam etmesini talep eden tezkere 8 Ekim 2019 tarihinde TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmüş, HDP, hariç tüm partiler kabul oyu vermişti.

(Alpaslan YILDIZ)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.