SON DAKİKA
Hava Durumu

Bu da CHP'nin tosunu!

Cumhuriyet Halk Partisi Karacabey İlçe Başkanı Ayfer Şahin Çiftçi’nin oğlu Sinan Çiftçi’nin CHP’li aday adaylarını ve işadamları

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2018 21:59
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2018 23:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bu da CHP'nin tosunu!
Cumhuriyet Halk Partisi Karacabey İlçe Başkanı Ayfer Şahin Çiftçi’nin oğlu Sinan Çiftçi’nin CHP’li aday adaylarını ve işadamlarını dolandırarak kayıplara karıştığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Halk TV’de program yapan ve Karacabey’de İYİ Parti’de de etkili olduğu ileri sürülen Çiftçi’nin dolandırıcılık iddiasıyla hakkında birden fazla davanın olduğu iddia ediliyor.


Bursa, Çiftlikbank adıyla kurduğu paravan şirketle binlerce insanı dolandıran Mehmet Aydın namı diğer “Tosun”un ardından bu kez de CHP Karacabey İlçe Başkanı Ayfer Çiftçi’nin oğlu Sinan Çiftçi’nin milyarlarca lira tutarındaki dolandırıcılık iddiaları ile sarsıldı. Çiftçi’nin bağlantıları da oldukça ilginç.

DÜNDAR’IN İSMİNİ KULLANDI

Halk TV Yayın Konseyi Başkanı Uğur Dündar'ın Halk TV'de 'Genç Gündem' adıyla program yaptırdığı Karacabey CHP İlçe Başkanı Ayfer Çiftçi’nin oğlu Sinan Çiftçi'nin işadamlarını, CHP'li aday adaylarını dolandırdığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Aday adaylarını 'bağlantılarım çok güçlü, sizi kesin aday yapacağım' diyerek dolandıran Çiftçi, ortadan kaybolurken anne Çiftçi’nin oğlunun eğitim için İngiltere’de olduğunu söylediği bildirildi. Öte yandan Sinan Çiftçi ile ilgili dolandırıcılık iddialarının parti içinde bir süredir bilindiği ve dillendirildiği ileri sürüldü.

YÜZ BİNLERCE LİRA ALDI İDDİASI

Abbas Güçlü’nün Genç Bakış programında konuklara sorduğu sert sorular ile Halk TV Yayın Konseyi Başkanı Uğur Dündar'ın dikkatini çeken Çiftçi’nin Dündar’ın ismini kullanarak güven sağladığı ileri sürüldü. Dündar’ın kendisine yeni sezonda Halk TV'de program yaptıracağını söyleyen Çiftçi'nin CHP'li İzmir ve Çankaya belediyelerinden iş adamlarına ihale sözü vererek yüz binlerce lira aldığı öne sürüldü.



PROGRAM BİR BÖLÜM SÜRDÜ

Çiftçi eylül ayında Halk TV'de Uğur Dündar'ın referansı ve desteğiyle 'Genç Gündem' adıyla program yapmaya başladı. İlk programını Prof. Dr. Celal Şengör'le yapan Çiftçi'nin programı bir bölüm sürdü. Halk TV'ye Çiftçi'nin 'dolandırıcı' olduğuna dair yüzlerce telefon ve mail gitti. Kanal Çiftçi'nin programını iptal etmek zorunda kaldı. Birçok kişinin Çiftçi hakkında dolandırıcılık iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğu, bunlardan bir kısmının davaya dönüştüğü de ifade ediliyor.

KIZ ARKADAŞINI DA DOLANDIRDI

Ulusal yayın yapan gazetelerde yer alan haberlerdeki iddialara göre; Çiftçi kız arkadaşı Çisem Yıldızoğlu'nun babası Halim Yıldızoğlu'nu da dolandırdı. Yıldızoğlu, telefonlarına cevap vermezken, kendisine sosyal medya ve Whatsapp üzerinden gelen soruları da cevapsız bıraktı. Çiftçi'nin Facebook hesabını kapatması, Twitter'dan da 10 Kasım'dan beri paylaşım yapmaması akıllarda soru işareti bıraktı.

KUZU’NUN DA SOSYAL MEDYA DANIŞMANI

Öte yandan hakkında milyarlarca lira tutarında dolandırıcılık yaptığı iddialarına karışan Sinan Çiftçi'nin bir süre önce eski AK Parti Milletvekili Burhan Kuzu'ya da sosyal medya danışmanlığı yaptığı ortaya çıkmıştı.

İYİ PARTİ’YE DE EL ATMIŞ

İddiaların odağındaki isim olan Sinan Çiftçi’nin Karacabey’de İYİ Parti’ye de el attığı ifade ediliyor. Karacabey’de iki dönem belediye başkanlığı yapan ve hali hazırda İYİ Parti’den aday adayı olan Ergun Koç’la oldukça samimi olan Çiftçi, bir diğer İYİ Parti aday adayı Hüsnü Doğruoğlu ile de oldukça samimi. Bu ekibe yakın isimlerden biri olan Şaban Önen’in 2024’ün başkan adayı olarak lanse ettiği de edinilen bilgiler arasında. Öyle ki CHP Karacabey İlçe Başkanı Ayfer Çiftçi uzun süre Ergül Koç’u partiden aday yapmak istediler ancak uzun süre direnmelerine rağmen bunu başaramadı.

AKKUŞ: “YÖNETİME GELECEK”



Konuyla ilgili Bursa Şehir Gazetesi’nin sorularını yanıtlayan CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, siyasetin toplumsal fayda üzerinden yapılması gerektiğine inandığını belirterek, Karacabey İlçe Başkanı Ayfer Çiftçi ve Sinan Çiftçi’nin bu haberleri tekzip etmelerini beklediklerini söyledi. Bu iddiaların ve haberlerin bu haftaki yönetim kurulu toplantısına geleceğini ve görüşeceklerini anlatan Akkuş, “Sinan Çiftçi daha önce disipline gitti ve partiden geçici olarak uzaklaştırıldı. Bu iddiaların tekzip edilmesini önemsiyorum. Yönetim kurulu arkadaşlarımız da aynı kanaatte. Biz Karacabey ilçe başkanımızdan bu iddialarla ilgili Takvim Gazetesi’nin haberini tekzip etmesini bekliyoruz” dedi. Akkuş, gereken neyse yapılacağını da sözlerine ekledi.

Alpaslan Yıldız
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.