SON DAKİKA
Hava Durumu

Bu film millete kabak tadı verdi!

Anıtkabir önünde Atatürk’e hakaret ettiği videoyu sosyal medyada paylaşan Safiye İnci’nin provokasyon girişimi geri tepki. Türkiye’de

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2018 22:00
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2018 23:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bu film millete kabak tadı verdi!
Anıtkabir önünde Atatürk’e hakaret ettiği videoyu sosyal medyada paylaşan Safiye İnci’nin provokasyon girişimi geri tepki. Türkiye’de daha önce de tezgahlanan Fadime Şahin ve müftünün karısı gibi provokatör girişimlerden biri olduğu anlaşılan girişimin ardından provokatör gözaltına alındı.
Sosyal medyadan paylaştığı videoda Atatürk'e hakaret eden provokatör Safiye İnci üzerinden yapılmak istenen operasyon çöktü. Görüntünün sosyal medyada yayınlanmasının ardından belli odaklar yine Müslümanları ve AK Parti’yi hedef alırken, çok geçmeden oynanan tiyatro açığa çıktı. Provokatör Safiye İnci hakkında soruşturma ve yakalama kararı çıkarılması sonrası gözaltına alındı. Karar sonrası sosyal medyada yapılan yorumlarda CHP ve FETÖ bağlantısı olduğu iddiaları yer aldı.
KARA ÇARŞAFLA ANITKABİR’E
Hazırlanan senaryoya göre oynandığı çok açık belli olan provokasyon videosunda muhafazakar görünümlü çarşaf giymiş bir kadın Anıtkabir'e gidiyor.  Anıtkabir’i arkasına alan provokatör, çektiği videoda, Atatürk’ü sevmediğini söyleyerek ağır hakaretlerde bulunuyor. Provokatör görüntülerde, “Geldiğim için çok utanıyorum. Çok ısrar ettikleri için geldim. Atatürk'ü zerre kadar sevmiyorum. Türkiye'yi de Atatürk kurtarmadı. Hani Tayyip'i sevmeyen Atatürkçüler var ya… Atatürk Tayyip'in b.ku bile olamaz” ifadelerini kullanıyor. Atatürk'e ağzına geleni söyleyen provokatörün ucuz oyunu ise kullandığı cümleler ve tavrından hemen ortaya çıkıyor. AK Parti ve muhafazakar kesime saldırmak için bekleyen bindirilmiş kıtaları harekete geçirmek isteyen provokatör, Atatürk'e hakaret ederken Başkan Recep Tayyip Erdoğan hakkında övücü sözler söylüyor. Erdoğan ve Müslümanları hedef gösteren ve Atatürk düşmanı gösterme gayretine giren provokatör, kullandığı simgelerle halk arasında kin ve nefreti körükleme çabasına giriyor.
GERÇEK YAŞAMINDA ÇARŞAFLI DEĞİL
Videoda ağır makyajı ve düzeltilmiş kaşları ile asıl hayatına yönelik ipuçları veren Safiye İnci’nin foyası saatler içinde ortaya çıktı. Sosyal medya hesaplarındaki fotoğrafları bir anda ortaya çıkan ve binlerce hesaptan yayılmaya başladı.  Sosyal medyada paylaşılan iddialar arasında, çarşaf giyen kadının aslında çarşaflı olmadığı, arkasında CHP' ve FETÖ olduğu iddiası da yer alıyor. Sosyal medyada olayı büyüten ve videoyu hızla dolaşıma sokanların ağırlıkla FETÖ'cüler olması, provokasyona dair yeterince fikir veriyor.
ÖZÜR VİDEOSU YAYIMLADI
Tutuklanması için çağrı yapılan paylaşımların çoğalmasının ardından kendini kurtarma çabasına girişen provokatör kadın pişman olduğunu belirttiği bir video yayınladı. Görüntüleri kendisinin görüşlerine saygı duymayan bir arkadaşına inat olsun diye çekip sadece ona yolladığını iddia eden Safiye İnci, “Atatürk’e saygı duymasam Anıtkabir’e gitmezdim” sözleriyle kendini savundu.
ANKARA’DA YAKALANDI
Anıtkabir'de Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ettiği video görüntüsü sosyal medyada yer alan ve büyük tartışmalara yol açan Safiye İnci hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu soruşturma başlattı.  Safiye İnci, Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Ankara'da yakalandı.
BELLİ HESAPLARDAN HAKARET
Provokasyon amaçlı yapıldığı ortaya çıkan girişimin ardından sosyal medyada özellikle CHP’li hesaplardan AK Parti ve Müslümanlara yönelik ağır eleştiriler yapıldı. Mal bulmuş mağribi gibi görüntülere atlayan bu kişiler, her seferinde olduğu gibi İslam dini ve Müslümanları hedef almaktan geri kalmadı. Türkiye bu tür provokasyonları daha önce de yaşadı. 28 Şubat sürecinde Müslüm Gündüz’le basılan ve günlerce muhafazakar görüntü içinde gözyaşı döken Fadime Şahin’in daha sonra pavyon çalışanı olduğu ortaya çıkmıştı. Yine  gezi olayları sırasında sosyal medyadan servis edilen bir videoda müftü eşi olduğunu ve 5 vakit namaz kıldığını iddia eden başı kapalı bir kadın, Başbakan Erdoğan'ı istifaya davet etmişti. Günlerce kamuoyunda büyük tartışmalara yol açan kadının CHP'li Burhaniye eski ilçe başkanının karısı Gül Taşlı Cenal olduğu ortaya çıkmıştı. (FETİH BAĞCI)

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.