SON DAKİKA
Hava Durumu

"Bu işi bir daha Gezi olaylarıyla aynı yere getiremeyecekler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu anda Boğaziçi Üniversitesindeki olayları oradaki öğrencilerimizin bir olayı olarak tamamlamak mümkün değil." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2021 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2021 16:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
"Bu işi bir daha Gezi olaylarıyla aynı yere getiremeyecekler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu anda Boğaziçi Üniversitesindeki olayları oradaki öğrencilerimizin bir olayı olarak tamamlamak mümkün değil." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını kıldığı Üsküdar'daki Hz. Ali Camii'nin çıkışında basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

Seçim kanunuyla ilgili neler yapabiliriz? Siyasi partiler yasasıyla ilgili neler yapabiliriz bunların üzerinde durma imkanı da bulduk.

Şunu çok açık net söylemeliyim, şu anda Boğaziçi Üniversitesindeki olayları oradaki öğrencilerimizin bir olayı olarak tamamlamak mümkün değil. O işin başını maalesef hem siyasetin bir boyutu çekiyor. Dün akşam işte görüyorsunuz, dağdan beslenenlerin yani HDP'nin Kadıköy'de yapmış olduğu çağrı ve oradaki gösteriler bunun çok açık net ifadesidir. Aynı şekilde ana muhaledfet partisinin başının bu işteki üstlendiği görev ortadadır. Tüm bunlarla beraber ortak hareket ettikleri akademisyenler de bu işin içinde maalesef yer alıyor.

Boğaziçi Üniversitesiyle ilgili bundan önce 2 rektör atadım. YÖK teklifini yapmıştır, ben de onadım. Şimdi de Melih Bey'le ilgili 9 tane aday önüme geldi. 9 adaydan bir tanesi olan Melih Bey'in ben aynı şekilde atamasını yaptım. Melih Bey, 2 farklı üniversitede rektörlük yapmış insan. ODTÜ'den gelme, Boğaziçi'yle yine ilişkileri olan bir insan. Alanında başarılı olan bir arkadaş. Kendisini oraya atamaktan dolayı da bakıyorsunuz bazı televizyon kanalları çıkmışlar iki gündür "İstifa etmelidir". Yani yürekleri yetse Cumhurbaşkanı da istifa etmelidir diyecekler. Aynı zihniyet, Osman Kavala denilen kişinin karısı da yine aynı şekilde Boğaziçi Üniversitesinde bu provokatörlerin içerisinde yer alan bir kadın. Biz ülkemizi, böyle nadide bir üniversitemizi karıştırın mı diyeceğiz? Buna bir defa bizim müsaade etmemiz mümkün değil.

Amerika ve Avrupa Birliği ne diyorlar, 'Boğaziçi Üniversitesinde olanları kınıyoruz.' Amerika'daki olaylardan demokrasi adına hiç utanmıyor musunuz? Oradaki olaylarda herkes birbirini nasıl tehdit etti, nasıl burada ırkçılıkta tavan yaptınız. Ve zenci vatandaşlarınızı oradaki polisler nasıl yere yatırıp öldürdüler, bunları dünyaya nasıl izah edeceksiniz?

Macron öbür taraftan sesleniyor. Ya Macron sen önce şu sarı yelekliler meselesini hallet. Şu anda bütün sarı yelekliler, vatandaşların sokaklarda. Onu çözemiyorsun, sen önce bunu çöz. Benim ülkemde şu anda öyle bir sıkıntı yok. Şu anda bunlar bizim de huzurumuzu kaçırma niyetindeler.

Ayrıntılar geliyor...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.