SON DAKİKA
Hava Durumu

Bu kepazeliğe kim dur diyecek!

►►Fetih BAĞCI Kamuoyunda Adnan Hoca olarak bilinen Adnan Oktar’la ilgili tartışmalar d

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2018 21:47
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2018 23:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bu kepazeliğe kim dur diyecek!
►►Fetih BAĞCI

Kamuoyunda Adnan Hoca olarak bilinen Adnan Oktar’la ilgili tartışmalar devam ederken, Diyanet İşleri Başkanlığı ve RTÜK gibi kurumların yaşananlara sessiz kalması büyük tepki çekiyor. Son olarak Viyana’da kaybolan iki kızın Oktar’ın televizyonunda ortaya çıkması tartışmaları bir kez daha kamuoyu gündemine taşıdı.

Kurduğu televizyon kanalında estetikli kadınlara yarı çıplak dans ettiren, Kur’an ayetlerini deforme etmeye kalkan Adnan Oktar bunları yaparken devlet kurumlarının kayıtsızlığı vatandaşı isyan ettiriyor. Dizilere, kliplere müstehcenlik gerekçesiyle, ceza yağdıran, haber ve spor programlarını bile sık sık durduran Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) hemen her gün A9 isimli televizyon kanalında müstehcenlik sınırlarını zorlayan yayınlar yapan Adnan Oktar ve ekibini bir türlü görmüyor. Programlarında estetikli kadın ve genç kızları yarı çıplak ve iç çamaşırlarıyla dans ettiren, adeta televizyonda bir pavyon yaşantısının sergileten ve bu programın iççinde yüce dinimizin kitabı Kur’an’dan ayetlere yer verip ayetleri kendi keyfine göre yorumlayan Oktar ve ekibine RTÜK adeta kör sağır kalıyor. Ama neden?

DİYANETİN SÖZÜ YOK MU?

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın sessizliği de tahammülleri zorlayan sınırlarda.  İslam adına Türkiye’de konuşacak olan ilk kuruluş olan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın İslam’a ağır hakaretler içeren konuşmaların yapıldığı, İslam adına yarı çıplak kadınların oynatıldığı A9 TV ve Adnan Oktar ile ilgili bugüne kadar tek bir adım atmaması, tek bir açıklama yapmaması tepki çekiyor. Oysa, İslam ve onun kitabı olan Kur’an’a en çok sahip çıkması gereken, fetvalarıyla toplumu yönlendiren Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu çirkinliklere ilk tepki göstermesi gereken merci olması lazım.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI EL KOYMALI

Adnan Oktar ve kedicikleri olarak bilinen grubun pervasızlıklarına dur demesi gereken kurumlardan birisi de hiç şüphe yok ki İçişleri Bakanlığı. Son olarak Adnan Oktar grubuyla ilgili gündeme düşen Viyana’da kaybolan kızlarla ilgili skandala bakanlık zaman kaybetmeden el koymalı. Basına yansıyan habere göre Viyana'da ortadan kaybolan iki kızının Adnan Oktar'ın televizyon şovuna çıktığını öğrenen Elvan Koçak, Türkiye'ye geldi. 18 yaşından küçük olan kızlarının bir otel odasında tutulduğunu iddia eden Koçak, Adnan Oktar hakkında suç duyurusunda bulundu.

UZUN ZAMANDIR HABER ALAMIYORDU

Avusturya’nın başkenti Viyana’da yaşayan Elvan Koçak (44) uzun zamandır haber alamadığı 2 kızını televizyonda Adnan Oktar’ın programında gördü. Baba Koçak,  Türkiye’ye gelerek Oktar hakkında suç duyurusunda bulundu. Elvan Koçak, 7 yıl önce ayrıldığı eşi Gülperi T.’nin çocukları Ş.K. (19) B.K. (17) ve oğlu M.K (17) ile birlikte Türkiye’ye gittiğini ve çocuklarından uzun süre haber alamadığını anlattı. Bu hafta sonu bir akrabalarının “Senin kızların Adnan Oktar’ın yanında TV şovu yapıyorlar” dediğini anlatan baba Elvan Koçak  “Çocuklarımdan B. ve ikizi olan M. daha 17 yaşındalar. Reşit olmayan kızımı televizyona çıkartarak şov yapan Adnan Oktar ve diğer sorumlulardan davacı olacağım” dedi.

“KIZLARIM İYİ EĞİTİM GÖRÜYORLARDI”

Avusturya Jugendamt (Gençlik Dairesi) ve savcılığına da durumu bir şikayet dilekçesi ile bildirdiğini ifade eden Koçak şöyle konuştu: “Kızlarım Viyana’da iyi bir eğitim görüyorlardı. B. okul birincisi bir çocuk. Eğitimlerini yarıda bırakıp Adnan Oktar tarafından yeri belli olmayan bir otelde alıkonulduklarını duyuyorum. Çocuklarımdan sadece Ş. mesajlarıma cevap veriyor. O mesajları da kızımın yazdığına inanmıyorum. Çünkü Ş.’nın Türkçesi ve yazım tarzına uymuyor.”

ERDOĞAN’DAN YARDIM İSTEDİ

Kartal Adliyesi’ne giderek kızlarının annesi Gülperi K. ve Adnan Oktar hakkında suç duyurusunda bulunan Koçak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yardım istedi. Koçak “Kızlarımın aklını çelmişler. B.’nin ikizi olan oğlum M.’yi de aynı şeyleri yapacaklar. Lütfen daha reşit bile olmayan çocuklarımı bu ne olduğu belirsiz gruptan kurtarın” dedi. 2 kız kardeşin yaşadıkları Avusturya basınında da yer buldu. Ş. ve B. kardeşlerin Viyana’dan sessiz sedasız ayrılıp, annelerinin teşvikiyle televizyon şovlarına katıldıklarını yazan Avusturya basını olayı manşetlerine taşıdı. Österrecih gazetesi, Viyana Manşet Haber sayfası kaynağı ile “Viyanalı baba kızlarını skandal TV şovunda buldu” başlığıyla haberi okurlarına duyurdu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.