SON DAKİKA
Hava Durumu

Bu mağara'nın sonuna ulaşılmadı

Burdur'da bulunan ve Türkiye'nin ''haritalanmış en uzun mağarası'' olduğu belirtilen 8 bin 100 metre uzunluğundaki İnsuyu Mağarası'nda 

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2013 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2013 12:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Burdur'da bulunan ve Türkiye'nin ''haritalanmış en uzun mağarası'' olduğu belirtilen 8 bin 100 metre uzunluğundaki İnsuyu Mağarası'nda 250 metrelik bir bölümünün daha ölçümü yapıldı.


 
 

İnsuyu Mağarası'nda 3 gün boyunca araştırma ve ölçümler yapan Obruk Mağara Araştırma Grubu Üyesi Ali Ethem Keskin, gazetecilere yaptığı açıklamada, mağaranın turizme kapalı olan bölümlerinin keşif ve haritalama çalışmalarının 2006 yılında başladığını ve 2013 yılına kadar artarak sürdüğünü söyledi.

Mağarada şimdiye kadar yapılan çalışmalarda 8 bin 100 metrelik bölümün ölçülerek haritalandırıldığını anlatan Keskin, son 3 günlük süre içinde İstanbul ve Ankara'dan gelen 8 kişilik ekiple mağaranın 250 metrelik bölümünün daha ölçümünü yaptıklarını kaydetti.

Obruk Mağara Araştırma Grubu Üyesi Ezgi Tok ise turistik bölümün sağ tarafa doğru devam etmediğini, sol tarafında ise 3 kilometrelik dar pasajlar bulunduğunu belirterek ''Bu bölgede taş düşme riski yüksek olduğu için bölgenin araştırılması çok uzun zaman aldı. Mağaranın içinde turistik kısımdan sonra 5-6 tane büyük göl var. Mağaranın sonuna henüz ulaşamadık, ancak araştırmalar sürüyor'' dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.