SON DAKİKA
Hava Durumu

'Bu milleti çökertemeyeceksiniz'

                  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son günlerde ani değişim gösteren döviz kuruy

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2018 20:10
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2018 21:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son günlerde ani değişim gösteren döviz kuruyla ilgili Türkiye’nin yolunu kimsenin kesemeyeceğini ifade ederek, "Tüm olumsuz ihtimallere karşı hazırlıklarımız var. Döviz kuruna, faizlere, tehditlere bakıp el ovuşturanlar hiç boşuna heveslenmesin." dedi.

 

Patlak… Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşlara, yastık altında bulunan dolar, avro ve altınların bozdurulması çağrısında bulundu.

 

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, teşekkür ziyaretlerine 24 Haziran seçimlerinde yüzde 82 ile en yüksek oyu aldığı Bayburt'tan başladı. Erdoğan, ardından "Gümüşhane Geçişi Çevre Yolu Açılış Töreni"ne katıldı. Bayburt’ta, gündemin en önemli maddesi olan döviz kuru üzerinden açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Dolar molar bizim yollarımızı kesmez, hiç endişe etmeyin. Ama buradan yine söylüyorum, yastığının altında doları, avrosu, altını olan varsa bunu gitsin Türk lirası ile bankalarımızda bozdursun. Bu bir milli, yerli mücadeledir.” dedi.

"BİRLİĞİMİZ BATI'YA EN BÜYÜK CEVAP OLACAK"

Bayburt'un, istiklalin ve istikbalin önemini çok iyi bildiğini ifade eden Erdoğan, "Bu bakımdan yastık altındaki dövizleri, dolarları, avroları, varsa altınlarınızı gelin yerli parayla değiştirin ve bunlara karşı en önemli cevabı milletçe hep beraber verelim." çağrısında bulundu. Erdoğan, "İşte bizim bu birliğimiz, beraberliğimiz Batı'ya en büyük cevap olacaktır. İşte bu sebeple Bayburt, Türkiye'nin son yıllarda verdiği istiklal ve istikbal mücadelesinde en ön safta yer alıyor." dedi.

"ANLAMSIZ BİR SALDIRI DALGASI”

Erdoğan, parlamenter sistemden, başkanlık sistemine geçişi başarıyla tamamladıklarını vurgulayarak, bu sürecin asıl mimarının hiç şüphesiz bizatihi milletin kendisi olduğuna işaret etti. Başkan Erdoğan, "Sadece bu başarı dahi Türkiye'ye, dünya demokrasileri için de en üstlerde yer alma hakkı verir. Biz böylesine önemli bir süreci hukuka ve insan haklarına uygun şekilde nihayete erdirmekten dolayı takdir beklerken, ülkemize yönelik anlamsız bir saldırı dalgasıyla karşı karşıya kaldık. 15 Temmuz gecesi demokrasinin değil, darbecilerin yanında yer alanlar, 24 Haziran'dan sonra da milletin iradesine saygı duymak yerine bambaşka yollara saptılar. Bazı ülkeler, Türkiye'nin taraf olduğu tüm meselelerde darbecileri koruyan, teröristleri bağrına basan hak ve hukuk tanımayan bir tavır içine girdiler." diye konuştu.

"SALDIRILARIN SEBEPLERİ ÇOK BAŞKA”

Erdoğan, ekonomide son günlerde yaşanan olumsuzlukların da bu çarpıklığın farklı bir boyutu olduğunu belirterek, şu görüşlerini paylaştı: "Türkiye'nin ne makro ekonomik verilerinde ne üretim gücünde ne istihdam düzeyinde ne bankacılık sisteminde en küçük bir sıkıntı olmadığı halde, suni finansal istikrarsızlık dalgalarına maruz kalıyoruz. Gerçekten çok basit birtakım görüş ayrılıkları üzerine bina edilen bu saldırıların sebeplerinin çok başka olduğu açıkça ortadadır.  Bu tarz yaklaşımlar sergileyen ülkelerle aramızdaki ilişkiler, telafisi mümkün olmayacak zararlar görme noktasına gelmiştir. Bizim hiçbir ülkeye yönelik özel bir husumetimiz yoktur. Tüm ülkelerle çıkarlarımızın uyuştuğu noktalarda iş birliği yapıyor, ayrıştığı noktalarda da meselelerimizi müzakereler yoluyla çözmeye çalışıyoruz. Ama konu 'Türkiye'yi köşeye sıkıştırıp, egemenlik haklarımıza halel getirecek birtakım tavizler verdirmeye geldiğinde' iş değişir.”

“TANKTAN KORKMAYAN MİLLET BUNLARDAN KORKMAZ”

Tanktan, uçaktan, toptan, kurşundan korkmayan bu milletin bu tarz tehditlerden de korkmayacağına vurgu yapan Erdoğan, "Böyle düşünenler, bu milleti hiç tanımamışlar demektir. Eğer bugün, 81 milyon vatandaşı ve yüz milyonlarca kardeşiyle dimdik ayakta duran bir Türkiye varsa, bunun sebebi her hal ve şart altında kendi yolunda yürümeyi başaran bir millet oluşumuzdur." değerlendirmesinde bulundu.

"EL OVUŞTURANLAR BOŞUNA HEVESLENMESİN"

Türkiye'ye karşı atılan her iyi niyetli adıma misliyle mukabele ettiklerini ve etmeye de devam edeceklerini vurgulayan Başkan Erdoğan, "Tüm olumsuz ihtimallere karşı da hazırlıklarımız var. Döviz kuruna, faizlere, tehditlere bakıp el ovuşturanlar, hiç boşuna heveslenmesin. Faiz lobilerine sesleniyorum; boşuna heveslenmeyin. Bu milletin sırtından kazanamayacaksınız, bu milleti çökertemeyeceksiniz. Bunlar bizim için ancak hedeflerimize yürüdüğümüz yolda dönemsel araçlar olabilir. Bu araç dün şu olur, yarın bir başka olur. İran'dan Rusya'ya, Çin'den kimi Avrupa ülkelerine kadar pek çok yerle farklı alternatifler konusunda önemli mesafeler katetmiş durumdayız. Asıl olan bizim yüreğimizdeki imandır." diye konuştu. Türkiye'ye güvenen, yatırım yapan, yol yürüyen herkesin mutlaka kazanacağına işaret eden Başkan Erdoğan, "Türkiye'yi kaybetme pahasına küçük hesapların peşine düşenler emin olun yarın çok pişman olacaklardır." dedi.

"KALKINMA HEDEFLERİNE SIKI SIKIYA SAHİP ÇIKIYORUZ"

Türkiye'yi kalkındırma hedeflerine sıkı sıkıya sahip çıktıklarını bildiren Erdoğan, geçen hafta 100 günlük icraat programını açıkladıklarını anımsatarak, orta vadeli programın hazırlıklarını eylül aynının başına kadar yetiştireceklerini, 2019, 2023 dönemi stratejik planını kasım ayının sonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerini aktardı. Bu arada alınması gereken ilave tedbirlerle ilgili kurumların gece-gündüz çalıştıklarını ifade eden Erdoğan, "Günübirlik kararlarla değil en az önümüzdeki bir kaç yılı kucaklayacak adımlarla yolumuza devam etmekte kararlıyız. Onun için hiç kimsenin gözü kur, faiz tablosunda olmasın. Herkesin daha ileriye bakmasını, asıl o büyük fotoğrafa bakmasını istiyorum." dedi. (AA)

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.