SON DAKİKA
Hava Durumu

 'Bu milletin kutsallarıyla oynatmayacağız'

Üsküdar'da Toplu Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu topraklarda, bu milletin değerleriyle, bu milletin kutsallarıyla

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2018 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2018 18:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
 'Bu milletin kutsallarıyla oynatmayacağız'
Üsküdar'da Toplu Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu topraklarda, bu milletin değerleriyle, bu milletin kutsallarıyla oynayamayacaksınız, oynatmayacağız. Bayrağımızı indirtmeyeceğiz, ezanlarımızı susturtmayacağız, minarelerimizi ezansız bıraktırmayacağız." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Atatürk Havalimanı'nın olduğu yeri millet bahçesine çeviriyoruz. Şu andaki kapalı alanları fuar merkezi haline getiriyoruz ve yine bir pistini de oranın, uygun bir pisti de yine tekli bir iniş kalkışa çeviriyoruz." şeklinde konuştu.
"Belediyeciliğin okulunu kurduk"
Erdoğan, "Biz belediyeciliğin okulunu kurduk. Bu bizim işimiz. CHP anlamaz bu işlerden. İstanbullular başta olmak üzere ülkemizin her yerinde, milletimizin tercihini 31 Mart 2019 seçimlerinde bir kez daha AK Parti'nin hizmet siyasetinden yana kullanacağına inanıyorum. Bu seçime biliyorsunuz Cumhur İttifakı'yla giriyoruz İstanbul'da. Cumhur İttifakı ile beraber İstanbul'umuzda şu CHP zulmünden kurtaralım her yeri." diye konuştu.
"Mücadelemiz bizim berat belgemizdir"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak çıktığımız o hizmet yolculuğumuzu cezaevinde, demir parmaklıklar ardında sonlandırmak istediler. Tabi onlar bizim milletimizle gönül bağımızın, hapishane duvarlarıyla engellenemeyecek kadar güçlü ve hasbi olduğunu bilmiyorlardı. Türkiye'de gelmiş geçmiş tüm başbakanlar, tüm cumhurbaşkanları arasında en çok proje inceleyen, en çok şantiye ziyareti yapan kişi olduğuma inanıyorum. Ayakkabımıza, paçamıza bulaşan şantiye çamuru, bizim için bir kir değil, milletimize getirilenhizmetleri takibimizin bir mührüdür, bir ödülüdür. Ülkemize hizmet için verdiğimiz her mücadele, çektiğimiz her sıkıntı, maruz kaldığımız her saldırı, bizim berat belgemizdir." ifadelerini kullandı.
"Bunlar PKK'nın Almanya'daki uzantıları"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bay Kemal Almanya'ya gittin. Yanındaki o hanım, o neyin nesiydi? O YPG paçavralarıyla Alman Parlamentosu'nda çıkıp görüntü veren kadınla senin yan yana ne işin var? Bunlar PKK'nın Almanya'daki uzantıları. Senin onlarla ne işin var ya? Peki onlarla ne konuştun? Anlat bakalım anlat. dedi.
"Avrupa sokaklarındaki görüntüleri endişeyle takip ediyoruz"
Vatandaşlara "Avrupa'da yaşananları görüyorsunuz değil mi? diye soran Erdoğan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "15 Temmuz'da bunlar bize yapılanlar karşısında sessiz duranlardır. "Bizim polisimizle alay edenler, polisimizin zulmettiğini söyleyenler, kendi polisleri şimdi bak neler yapıyor. Bizim polisimiz insaflı be. Ülkemizin sokaklarını ateşe ve kana boğmaya çalışanlara sessiz kalanlar, işte görüyorsunuz şimdi ne durumdalar? Paris başta olmak üzere pek çok Avrupa ülkesinin sokakları karışmış durumda. Avrupa sokaklarındaki görüntüleri endişeyle takip ediyoruz. Umarım yakında Paris sokaklarında 'Zulüm 1789'da başladı' yazıları da görmeyiz. Biz, hem göstericilerin yol açtığı kaos görüntülerine hem de onlara uygulanan orantısız şiddete karşıyız. "Ortaya çıkan manzara göstermektedir ki Avrupa demokrasi dersinden de insan hakları dersinden de özgürlükler dersinden de sınıfta kalmıştır."
"Danıştay'ın ilgili dairesi bu girişimi boşa çıkardı"
Konuşmasında başörtüsü konusuna da değinen Erdoğan "Biz bu ülkede ordumuzda başörtülü personel var-yok meselesini mi tartışmalıyız yoksa dünyanın en iyi tankını, topunu, uçağını, gemisini, insansız hava araçlarını, silahlı insansız hava araçlarını, tüfeğini, füzesini, mühimmatını, radarını, motorunu nasıl üretebiliriz, onu mu tartışmalıyız. (TSK'daki başörtüsü serbestisinin iptali istemi) Bunlar eski Türkiye'den kalma ürünler. Neyse ki Danıştay'ın ilgili dairesi bu girişimi boşa çıkardı." ifadelerini kullandı. (AA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.