SON DAKİKA
Hava Durumu

'Bu rafineri Türkiye'nin en büyük yerleştirme projesi'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmada, " Bu rafineri Türkiye'nin en büyük yerlileştirme projes

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2018 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2018 17:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Bu rafineri Türkiye'nin en büyük yerleştirme projesi'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmada, " Bu rafineri Türkiye'nin en büyük yerlileştirme projesidir. Bu şekilde petrol ürünleri ithalatında her yıl 1,5 milyar dolar civarında tasarruf edilmesi, petrol ürünlerinde dışa bağımlılığın azaltılması hedefleniyor." ifadelerini kullandı.


Erdoğan şunları söyledi: "Türkiye ile Azerbaycan'ın öncülüğünde hayata geçirdiğimiz her proje, ülkelerimizin bölgesel güç olma vasfını tahkim etmektedir. Bu rafineri Türkiye'nin en büyük yerlileştirme projesidir. Bu şekilde petrol ürünleri ithalatında her yıl 1,5 milyar dolar civarında tasarruf edilmesi, petrol ürünlerinde dışa bağımlılığın azaltılması hedefleniyor. Türkiye ve Azerbaycan'ın bölgemizin güvenliği ve istikrarının olmazsa olmaz aktörleri olduğu artık herkes tarafından kabul edilmeye başlanan bir gerçektir. Bu iki ülkenin içinde yer almadığı, rıza göstermediği, destek vermediği hiçbir proje hedefine ulaşamaz. Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon kaynaklarına yönelik tek taraflı oldubittiler gibi başarısızlığa mahkum girişimlerden üzüntü duyuyoruz."




Doğu Akdeniz'deki gerginlik

"Bu tür dayatmalara karşı cevabımızı hem sahada hem diplomatik alanda en güçlü şekilde vermeyi sürdüreceğiz." diyen Erdoğan, "Ülkemiz ve kardeşlerimizi yok sayan teşebbüslerin başarı şansı olmadığını eninde sonunda tüm taraflar görecek." şeklinde konuştu.



Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: "Uluslararası toplumun Karabağ meselesi başta olmak üzere dünyada ortaya çıkan haksızlıklara 'dur' demesini bekliyoruz." (AA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.