SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Tarihi Belgeselde Canlanıyor

Tarihi ve doğal güzelliği ile birçok belgesellere konu olan Bursa, bu günlerde bir başka belgesele ev sahipliği yapıyor. Prestij Film'in çekim ekibi

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2012 20:12
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2012 21:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Tarihi ve doğal güzelliği ile birçok belgesellere konu olan Bursa, bu günlerde bir başka belgesele ev sahipliği yapıyor.

Prestij Film'in çekim ekibi, soğuk hava şartlarına rağmen, Uludağ'da ve kent merkezinde çekimlere başladı. Bugüne kadar Miletepolis (Hadriyanus,) Melde Krallığı, Apollonia And Rhindacum, Antik Çağ'ında Gölyazı belgeselleri ile dünyaya tanıtan uluslararası belgesel matadorbet giriş yönetmeni Tekin Gün ve ekibi bugünlerde de yaptığı çekimlerle 'Olimpos Dağı: Uludağ'ı dünyaya taşıyacak.

Tarihi belgesellerle birçok ödülle imza adan Yönetmen Tekin Gün, Bursa'daki çekimler hakkında bilgi verdi. Gün, "Bursa birçok medeniyetlere ev sahipliği yaptı. Dünya'daki ender antik kentlerden birisi. Özellikle Helenistlik ve Arkaik dönemlere ait bulguların bulunduğu Bursa'da Miysia bölgesinde çekimlerimiz devam ediyor. Bursa'da, M.Ö. I. ve M.Ö. VII. Yüzyıllarında bir tarih var. Bazı bulgular toprağın altında kalmasına rağmen, elimizdeki tarihi belgelerle bu antik kalıntıların gün yüzüne çıkmasına da yardımcı oluyoruz. Bursa ve kent yöneticileri tarihine sahip çıkıyor. ve tarihi güzelliklerini her şekilde yaşatmak istiyor. Bu da tarih sevenleri mutlu ediyor" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.