SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa trafiği SOS veriyor, Altepe hamam açıyor

GEÇİT KAVŞAĞI KAPANDI MUDANYA YOLU FELÇ OLDU (İRFAN ALTIKARDEŞ/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2015 06:00
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2015 07:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa trafiği SOS veriyor, Altepe hamam açıyor
Balat Bavşağının ani bir kararla kapatılması trafiği adeta keşmekeşe çevirirken, vatandaşlar yaşanan sorunlara isyan etti. Köfteden dönere, balıktan cağ kebabına kadar 50’yi aşkın restoran açan, kına organizasyonları için hamam işleten Başkan Altepe yönetimindeki belediye, tepkilerin odağı oldu.

Bursa’nın en büyük sorunu olan ulaşım noktasında gereken adımları atmayan ve atamayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, hünerlerini sosyal tesis açmakta sergiliyor. Köfteden dönere, balıktan cağ kebabına kadar geniş bir portföyde 50’yi aşkın BURFAŞ restoranı açan hamam işleten Altepe yönetimindeki belediye, trafikte saatlerce çile çeken vatandaşın sesini duymuyor. Son olarak Balat Kavşağı’nın günlük kararla önlemler alınmadan kapatılması trafiği adeta keşmekeşe çevirirken, vatandaşlar yaşanan sorunlara isyan etti. Bursa–Mudanya yolunda günün büyük kısmında trafik yoğunluğu yaşanan Geçit Kavşağı’nın doğu–batı aksı UKOME kararıyla trafiğe kapatıldı. Uygulamanın ilk gününde bölgede trafik tam anlamıyla felç oldu. Alternatif yol ve geçitlerin olmadığı bölgede kavşak yapılmadan ve önlem alınmadan günlük kararla uygulamaya geçirilen yeni trafik düzeni zaten çok yoğun trafiğin olduğu bölgeyi içinden çıkılmaz duruma getirdi.
DÖNÜŞ YOK!
Bursa–Mudanya karayolundaki Teknik Malzeme Geçit Kavşağı’ndan, doğu-batı aksına dönüş yapan araçlar artık Bademli Kavşağı’ndan dönüş yapabilecek. Balat’tan çıkıp Mudanya yönüne gidecek araçlar ise en yakın dönüşü Korupark Kavşağı’ndan yapabilecek. Yıllardır büyük bir yoğunluk yaşanmasına rağmen çözüm üretilmeyen kavşağın trafiğe kapatılmasıyla soruna çözüm mü bulunduğunu yoksa daha da sıkıntılı bir hale mi geldiğini kimse anlamadı. Karara göre dönüş yapacak araçlar Bademli Kavşağı ile Emek Kavşağı’na yönlendiriliyor.  Uygulamanın başlamasıyla Mudanya’dan Bursa’ya geliş istikameti Bademli ile Organize Sanayi Bölgesi’nde trafik kilitlendi. Bölge sakinlerinin çalışmadan habersiz olması sebebiyle Bademli’ye giriş-çıkışı imkânsız hale geldi. Balat'ta oturan vatandaşların şehir merkezinden gelirken Emek Kavşağı’ndan giriş yaparak Minareliçavuş - cezaevi güzergâhından Bademli'ye gitmesi tavsiye edildi.
NÜFUS ARTIYOR YOL YAPILMIYOR
Her geçen gün nüfus yoğunluğunun arttığı Bademli-Mudanya aksında yeni alternatif yollar ve kavşaklar yapmak yerine yolu kapamayı tercih eden Altepe yönetiminin, ulaşım noktasında başarısızlığı bir kez daha gözler önüne serildi. Planlız programsız günlük kararlarla Bursa ulaşımının yönetilemeyeceğini dile getiren vatandaşlar ise bir an önce ciddi ulaşım yatırımlarının başlamasını, Altepe’nin sosyal tesislere gösterdiği hassasiyet kadar trafiğe ve ulaşıma da duyarlı olmasını istiyor.
ALTEPE’NİN GÖZBEBEĞİ BURFAŞ
Bursa trafiği her geçen gün içinden çıkılmaz bir sorun yumağına dönüşürken Altepe yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi ise hemen hemen hayatın her alanında işletmeler açmaya devam ediyor. Çay ocağından kahvaltı ve börek salonlarına, cağ kebaptan dönere, köfteden balığa restoranlar, konaklama hizmetleri, helitaksiden rent a car hizmetine kadar ticari yatırımlarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi ve Burfaş, Türkiye’nin en geniş gamlı işletmeler zincirini kurma noktasında kararlılığını sürdürüyor. Burfaş’ın son olarak hizmet gamına dahil ettiği hamam işletmeciliği ise gelinen son noktayı gözler önüne seriyor. Mahkeme Hamamı’nı restore eden Büyükşehir Belediyesi, geleneksel gelin hamamı kültürünü yaşatıyor.
İŞTE O HAMAM
İşte Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin resmi sitesinde yer alan hamam hizmetiyle ilgili tanıtım metninde yer alan şu bölüm her şeyi özetlemeye yetiyor; “Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen restorasyon sonrası geçmişte olduğu gibi günümüzde de geleneksel hamam sefalarının vazgeçilmez adresi Mahkeme Hamamı; gelin hamamı, sünnet ve gelin kınası gibi özel günlerinizde 60 kişiye kadar, sizlere ve misafirlerinize kusursuz hizmet anlayışı ile 500 yıllık bir geleneğin keyfini sunmaya devam ediyor. Restorasyon ile yenilenen Mahkeme Hamımı; Pazartesi hariç diğer günler 08:00 23:00 arası kese ve masaj hizmetiyle bayanların hizmetinde...

hamam
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.