SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Van'a yardım elini uzattı

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin depremin hemen ardından bölgeye gönderdiği 6 kişilik uzman ekip afet bölgesinde arama kurtarma çalışmaların

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2011 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2011 18:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Van'a yardım elini uzattı
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin depremin hemen ardından bölgeye gönderdiği 6 kişilik uzman ekip afet bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına başladı. Büyükşehir ayrıca evlerini kaybeden vatandaşların yaralarını sarmak için 2 TIR yardım malzemesini bölgeye ulaştırıyor.

Geçtiğimiz mayıs ayında Kütahya’nın Simav ilçesinde meydana gelen depremin ardından hemen bölgeye ulaşan ve depremzedelere özellikle psikolojik destek sağlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi uzman ekibi, Van’da meydana gelen depremin ardından da harekete geçti.

Depremin meydana geldiği öğle saatlerinde acil olarak toplanan İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı Afet Koordinasyon Merkezi, bölgedeki arama kurtarma çalışmalarında görev almak üzere 6 kişilik uzman bir ekip hazırladı.

Aralarında Marmara Depremi’nde de kurtarma çalışmalarında görev alan alanında uzman kişilerin bulunduğu ekip, teknolojik malzemelerle tam donanımlı hale getirilen arama kurtarma aracıyla bölgeye hareket etti. Bursa Büyükşehir Belediyesi ekibi, özellikle hasarın en fazla olduğu Erciş ilçesinde arama kurtarma çalışmalarına destek verecek.

İtfaiye Daire Başkanlığı’nın, Beşevler’deki Küçük Sanayi İtfaiye Binası önünden, Van’a yola çıkan acil kurtarma ekibini; Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar, Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Şenocak, İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan ile İtfaiye Daire Başkanlığı Müdahale Şube Müdürü Özcan Bayrak uğurladı.

Van’ın acısının Bursa’nın acısı olduğunu belirten Onbahis Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, Büyükşehir Belediyesi’nin bütün imkanlarıyla deprem bölgesindeki vatandaşların yanında olduğunu vurguladı.



İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan da acil kurtarma aracında olası yangınlara müdahale edebilmek amacıyla yüksek basınç sisteminin de bulunduğunu vurguladı.

2 TIR YARDIM MALZEMESİ

Büyükşehir Belediyesi, arama kurtarma çalışmalarının yanında depremde evlerini kaybeden vatandaşların yaralarını sarmak için de 2 TIR dolusu yardım malzemesini bölgeye ulaştırıyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuyla düzenlenen ve hayırsever vatandaşların da destek verdiği kampanya kapsamında toplanan gıda, giyecek ve battaniyeden oluşan malzemeler de Van merkez ve Erciş İlçesi’ndeki depremzedelere ulaştırılacak

Bunun yanında bölgeye yardımlarını ulaştırmak isteyen vatandaşlar, Fevzi Çakmak Caddesi üzerindeki Büyükşehir Belediyesi’nin Gıda Bankası’na yardım malzemelerini bırakabilirler.

Aynı zamanda yardımlara katkı sağlamak isteyen vatandaşlar da yine Büyükşehir Belediyesi’nin Alo 153 hattından bilgi alabilirler.

DİĞER KAMPANYALAR

Bu arada birçok kişi, kurum ve kuruluş ile sivil toplum örgütü de Van'daki depremzedelerin yaralarının sarılması için Bursa'da kampanya başlattı. Kampanya sosyal ağlar üzerinden de devam ederken, kampanya çerçevesinde toplanacak ayni ve nakdi yardımlar depremden zarar gören vatandaşlara ulaştırılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.