SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da beyaz esaret

Bursa’da kar yağışı en çok dağ köylerini vurdu. Çok sayıda köy yolu kapanırken, bazı köylere ise elektrik verilemiyor. Mustafakemalpaşa’da d

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2015 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2015 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da beyaz esaret
Bursa’da kar yağışı en çok dağ köylerini vurdu. Çok sayıda köy yolu kapanırken, bazı köylere ise elektrik verilemiyor.
Mustafakemalpaşa’da dün gece yarısından itibaren başlayan kar yağışı sebebiyle 18 köy yolunun kapandığı öğrenildi. İlçeye bağlı Çiviliçam, Kızılelma, Çakallar, Soğucak, Güvem, Alacaat, Bozağaç, Soğucak, köyleri ile bu köylerle aynı istikamette bulunan onlarca köy yolunun kapandığı bildirildi. Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin bu bölgede yol açma çalışmalarına başladıkları bildirilirken, Çiviliçam, Alpagut ve Sarımustafalar köyleri ile birlikte bir çok köye elektrik verilemediği açıklandı.
Bazı elektrik direklerinin devrilmesi sonucu elektriksiz kalan köylere çalışmaya giden UEDAŞ yetkililerinin yolda kalınca köylüler tarafından kurtarıldığı belirtildi.
BELEDİYEDE KAR ALARMI
Mustafakemalpaşa Belediyesi, tuzlama ve kürüme çalışmalarına devam ediyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri kar mesaisi yapıyor. Vardiyalı olarak çalışan 15 kişilik ekip, kar yağışının yoğunlaştığı akşam saatlerinden sabahın ilk ışıklarına kadar çalışıyor.
Balıkesir Caddesi Devlet Hastanesi güzergâhı başta olmak üzere Bursa Caddesi, 14 Eylül Bulvarı, Kirmasti Köprüsü ve Karşıyaka’daki ana yollarda tuzlama yapıldı.
Çalışmalarda 10 ton kumlu tuz kullanan ekipler, uzak mahalle yollarının açık tutulması için de Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak görev yapıyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.