SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da demokrasi nöbetine devam

Bursa, Balıkesir ve Bilecik'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşların "demokrasi nöbeti" devam ediyor. Bursa'da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi. ( Ali Atmaca - Anadolu Ajansı )

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2016 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2016 12:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da demokrasi nöbetine devam
Bursa, Balıkesir ve Bilecik'te binlerce kişi, ellerindeki Türk bayraklarıyla "demokrasi nöbeti" tutmayı sürdürüyor








Bursa, Balıkesir ve Bilecik'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşların "demokrasi nöbeti" devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine kentin çeşitli noktalarından araçlarla ve yaya olarak AK Parti Bursa İl Başkanlığının da bulunduğu 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na akın eden binlerce kişi, ellerindeki Türk bayraklarıyla slogan atıp, tepkilerini dile getirdi. Bazı vatandaşlar da Türkçe ve yabancı dillerde dövizler taşıyarak, darbe girişimini protesto etti.

Meydanda kurulan platformda Kuran-ı Kerim okundu dua edildi, ardından Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın verdiği konsere vatandaşlar da eşlik etti.

Demokrasi şölenine katılmak ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek olmak için meydana geldiğini söyleyen öğretmen Kemal Şahin, darbe girişiminin ardından milletin verdiği tepkiden dolayı mutluluktan ağladığını belirtti.

"Allah, Kuran ve Peygamber" diyen insanların bu hale düşmelerinin ibretlik bir durum olduğunu aktaran Şahin, "Allah Başkomutanımızı başımızdan eksik etmesin. İstikametten ayırmasın. Ümmeti Muhammed'e selamet, başarı ve zafer ihsan etsin. 'Kararan gecelerin sabahı erken olur' diye bir söz vardır. İnşallah aydınlık sabahlar çok yakındır. Türkiye, Türk milleti, Türk ordusu İslamiyet'in bin yıllık bayraktarıdır ve olmaya devam edecektir. İçimizdeki ve dışımızdaki bütün düşmanlar korksun." diye konuştu.

Nuh Şahin ise FETÖ'nün darbe girişimini kınayarak,  "17-25 Aralık olayları oldu. Bugün atılan bombalara, insanları taramalarına rağmen hala bazı insanlar bunlara inanıyor. Akılları mı satılık? Bu duruma bir anlam veremiyorum. Bazı şeyleri anlamaları için atom bombasının başımıza düşmesini mi bekliyorlar? Bomba yağdırıyorlar, insanları tarıyorlar. Artık anlayın. Emirler yanlış yerden geliyor. Bunu artık çözelim." açıklamasında bulundu.

Bu arada, kefen giymiş yaşlı bir kadının meydana gelip, demokrasi nöbetine destek vermesi vatandaşların takdirini kazandı.

Yoğun trafik yüzünden binlerce vatandaşın da ulaşmakta güçlük çektiği meydanda bulunanların "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

- Balıkesir

Balıkesir'de Hükümet Konağı Meydanı'nda binlerce kişinin katıldığı "demokrasi nöbeti" saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Büyükşehir Belediyesi Bando Takımının konseriyle devam eden nöbette daha sonra Kuran-ı Kerim okundu.

Balıkesir Üniversitesi Araştırma Görevlisi Hakan Atabay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Demokrasi nöbetinin altıncı gecesindeyiz. Herkesi meydanlara çağırıyoruz, demokrasi için darbeye karşı koymak için." dedi.

Demokrasi için yazdığı şiiri kurulan sahnede okuyan Atabay, şiirinde şunları seslendirdi:

"Birkaç jet havada alçak uçarken/Ne oluyor diyerek baktım Türkiyem/Meğer darbeymiş, ne yapalım derken/Bir sözle meydana aktı Türkiyem/Darbe derken şaha kalktı Türkiyem

İhanet sarmışken memleketimi/Millet evde kalacakmış öyle mi?/Elde bayrağı ile geldi her biri/Planları başa yıktı Türkiyem/Darbe derken şaha kalktı Türkiyem

Hele hele korkusuz yiğidime bak/Üzerine doğru geliyor da tank/Göğsünü geriyor korkmayı bırak/Cuntacıya çelme taktı Türkiyem/Darbe derken şaha kalktı Türkiyem."

Hatice Dayı ise "Meydanlara geldik, demokrasi nöbetindeyiz. Türkiye büyüktür. Benim çocuğum yok. Allah'ım vermedi ama bütün Türkiye'nin çocukları benim evladım. Bütün askerler benim evladım. Şehitler ölmez vatan bölünmez.” diye konuştu.

- Bilecik

Bilecik'te vatandaşlar, darbe girişimine tepki göstermek amacıyla Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan attı.

Bilecik Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile Afgan ve Iraklılar da meydana gelerek darbe karşısında protesto gösterilerinde vatandaşlara destek verirken, Ertuğrul Gazi kıyafetleri giyen Hamza Çukur adlı vatandaş da darbe girişimine tepki gösterdi.

Şeyh Edebali Tasavvuf Musiki korosu ilahiler seslendirirken, Afranur Akay adlı çocuğun okuduğu şiir vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.