SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da halk otobüslerinde çevreci dönüşüm

Bursa'da, "10 numara yağ" olarak bilinen özel karışımlı madeni yağ kullanılması ve araçların eski olması nedeniyle sürekli şikayet konusu o

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2015 16:34
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2015 18:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da halk otobüslerinde çevreci dönüşüm
Bursa'da, "10 numara yağ" olarak bilinen özel karışımlı madeni yağ kullanılması ve araçların eski olması nedeniyle sürekli şikayet konusu olan özel halk otobüslerinin, Büyükşehir Belediyesinin girişimleriyle euro5 motora sahip çevreci araçlarla yenileneceği bildirildi.
 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaptığı yazılı açıklamada, ulaşımda en sıkıntılı konulardan birinin daha çözüme kavuşmaya başladığını belirtti.Kalite kenti olan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Bursa'nın caddelerinde artık pırıl pırıl toplu ulaşım araçlarının çalışacağını vurgulayan Altepe, şunları kaydetti:"Toplu ulaşımda en önemli sorunlardan biri özel halk otobüsleriydi. Gerek 10 numara yağ kullanılması ve araçların eski olması gibi nedenlerle sürekli şikayetler alıyorduk. Önemli bir eksiklik, araçların yenilenmesiyle telafi edildi. Bursa, yaşam kalitesi bakımından Türkiye'de birinci, ekonomik büyümede ise dünyada 4'ncü. Kalite kenti Bursa'ya yakışmayan görüntüler de artık ortadan kalkıyor. Bir türlü çözülemeyen sorun artık çözüldü. Halk Otobüsçüleri Odamızla anlaşmaya vardık çünkü hepimizin hedefi tek; o da kaliteli hizmet. Bu araçlarda yağ kullanılmayacak. 13-15 yaşlarındaki araçlar vardı, artık onlar yavaş yavaş trafikten çekilecek. Yerlerine son model çağdaş, kaliteli araçlar gelecek. Kalite kenti olan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Bursa'nın caddelerinde pırıl pırıl yeni araçlar çalışacak. Hem esnafımıza hem de daha kaliteli hizmet alacak olan vatandaşlarımıza hayırlı olsun."

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.