SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da hekimlerin tercihi kamu

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2011 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2011 12:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da hekimlerin tercihi kamu
Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Tam Gün Yasası'nı uygulamaya başlaması ile birlikte Bursa'da 970 hekimden 11'inin istifa ettiğini söyledi.
İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Tam Gün Yasası'nın hekimlerin kamu ve özel sektör arasında tercih yapmasını zorunlu kıldığını belirtti. Akan, yasanın çıkmasıyla birlikte çok fazla istifanın olmadığına dikkat çekti. Akan, "Yasanın yürürlüğe girdiği tarihden bu yana kadar 11 hekim istifa etti. Yani 100 hekimden sadece 2'si özeli tercih etti. Bu Kaçak İddaa o kadar büyük bir oran değil. Hekimler kamuda görev almaktan yana. Yasanın ardından 15 hekim de emekliye ayrıldı" dedi.

"HEKİME TERCİH HAKKI TANINMADI"
İstifa sayısının az olmasının hekimlerin tercih hakkı olmadığından kaynaklandığını dile getiren Bursa Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Kayhan Pala, "Hekimler tercih etmek zorunda kaldı. Tercih olabilmesi için seçenekler olmalı. Özel sektörde hangi branşta kaç hekimin çalışmasına sağlık bakanlığı karar veriyor. Dünyanın hiçbir yerinde uygulanmayan standartlar var. Şartlar zorlaştırıldı" şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.