SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da ilaç gibi şerbet

Bursa'da Ulucami yanında 90 yıldır faaliyet gösteren Ulus Pastanesi'nin, her yaz imal ettiği karadut şurubu, tabii antibiyotik özelliği ile bir

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2014 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2014 12:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da ilaç gibi şerbet
Bursa'da Ulucami yanında 90 yıldır faaliyet gösteren Ulus Pastanesi'nin, her yaz imal ettiği karadut şurubu, tabii antibiyotik özelliği ile birçok rahatsızlıklara şifa oluyor.

Bursa'da incir tatlısından gül reçeline, badem ezmesinden nane şekerine kadar değişik tatların imalatçısı Ulus Pastanesi, 90 yıldır aralıksız olarak hazırladığı karadut şerbeti ile tabii şifa kaynağı oluyor. Pastane sahibi Akile Öztat, babalarının ortaya çıkarttığı geleneksel tatları hiçbir aksaklık olmadan yaşatmayı sürdürdüklerini belirterek, "Karadut şerbetini eski Bursalılar dil üstündeki yaraların, cilt hastalıklarının ilacı ve hücre yenileyici olarak kullanıyor. Biz Temmuz ayında orijinal karadut ile yaptığımız şerbetleri 1 yıl boyunca müşterilerimizin istifadesine sunuyoruz. Ayrıca Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında da şerbet olarak satışını yaptığımız karadut müşterilerimizi hem serinletiyor hem de vücutları rahatlatıyor. Şifalı şerbetlerin ve şurupların günümüzde yaşatılması için geleneksel üretimimizi sürdürüyoruz" dedi.
Atatürk Caddesi'ndeki Ulus Pastanesi'nin müdavimleri ise, karadut şerbetinin lezzetini yaşamak için yaz aylarını sabırsızlıkla bekliyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.