SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da kar manzarası

Bursa'da sabaha kadar devam eden kar yağışı ile birlikte şehir merkezinde kar kalınlığı 30 santimetreyi geçti. Küresel ısınma sebebiyle son senele

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2015 12:56
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2015 13:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da kar manzarası
Bursa'da sabaha kadar devam eden kar yağışı ile birlikte şehir merkezinde kar kalınlığı 30 santimetreyi geçti.
Küresel ısınma sebebiyle son senelerde kara hasret kalan çocuklar, okulların da tatil olmasıyla beyaz örtünün tadını çıkardı.
Aileler ise çocuklarının bol bol fotoğrafını çekti. Dijital fotoğraf makinaları ve akıllı cep telefonları sayesinde sınırsız fotoğraflar çekmeye başlayan vatandaşlar karlı manzaraları değerlendirdi.
Gece hava sıcaklığının eksi 10 dereceye kadar düşmesi sebebiyle kaldırımlar buz tuttu. Bazı yerlerde esnaflar yollara tuz atıp yayalara kolaylık sağladı. Tophane'deki Saltanat Kapı'daki esnaflardan Mustafa Zavutlar, sabah dükkanının önüne tuz attı. Alışveriş merkezlerindeki güvenlik görevlileri de sabah saatlerinde giriş kapılarının üzerindeki karları temizleyerek işe başladı.
İPEKBÖCEĞİ KARA ALDIRMADI
Bu arada karlı havalarda Çatalfırı'nda kalacağı iddia edilen yerli üretim İpekböceği tramvayı, don ve kara rağmen seferlerini aksatmadan sürdürdü. Bursalılar, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin teşviki ile imal edilen tramvayın başarılı bir proje olduğunu 30 santimlik karda çalışarak gösterdiğini söyledi.
TAKSİLER DURMADAN ÇALIŞTI
Kar sebebiyle birçok vatandaş toplu ulaşım vasıtalarını tercih ederken, taksiciler de hiç durmadan çalıştı. Şehreküstü meydanındaki taksi kahyası, talep eden herkese araç bulmaya çalıştı. Bosna çesmesi önünde ilginç bir görüntü oluşturan kahya, vatandaşlara dondurucu soğuğa rağmen hizmet verdi. Bu arada meydandaki kuşlar da hayırseverler tarafından buğday atılarak beslendi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.