SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'daki 'işten çıkarılma' cinayeti davası

Bursa'da geçen yıl Ağustos ayında sattığı k

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2016 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2016 13:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/

Bursa'da geçen yıl Ağustos ayında sattığı küçükbaş hayvanın parası sahte çıkınca işten çıkarılan ve bu nedenle tartıştığı patronunun oğlunu pompalı tüfekle vurarak öldürdüğü öne sürülen çobanın yargılanmasına devam edildi.


Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına, tutuklu sanık Birkan Özdemir (38), tutuksuz sanık B.K. (17) ve ölen Eray Bayramça'nın (17) yakınları ile tarafların avukatları katıldı.

Hakkında müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan sanık Özdemir, mahkemeye sunduğu iki sayfalık yazılı savunmasında, kimseyi kasten vurmadığını savundu.

İşten çıkarıldığı çiftliğe, telefon kayıtlarından da anlaşılacağı üzere çağrıldığı için gittiğini vurgulayan Özdemir, kendisine komplo kurulduğunu anladığını öne sürdü.

Özdemir, bunun üzerine yanında getirdiği pompalı tüfeği çıkardığını ve boğuşma sırasında tüfeğin ateş aldığını iddia ederek, "Kimseyi kasten vurmadım, onlar tüfeği almak için üstüme gelince, aramızda bulunan silah ateş aldı. Eray'ı kardeşim gibi severdim, onun vurulduğunu görünce oradakilere ambulansı aramalarını söyledim ama aramadılar. Amaçları beni linç edip 'kim vurdu'ya gitmemi sağlamaktı." ifadelerini kullandı.

Özdemir'in avukatları da suçun vasfının değişebileceğini belirterek, suçu kasten değil taksirle işlediğini öne sürdükleri sanığın tahliyesini istedi.

Ölen Bayramça'nın yakınlarının avukatı ise suçun kasıtla işlendiğini, Eray Bayramça'dan kaynaklanan herhangi bir tahrik unsurunun bulunmadığını savundu.

Mahkeme heyeti, Bursa Adli Tıp Kurumundan gelecek raporun beklenmesi için duruşmayı erteledi.

- Olay

Merkez Osmangazi ilçesi Yunuseli Mahallesi'nde 26 Ağustos'ta Fatih Bayramça'nın sahibi olduğu çiftlikte çoban olarak çalışan Birkan Özdemir'in, 350 lira karşılığında sattığı bir küçükbaş hayvanın paralarının sahte çıkması üzerine aralarında çıkan tartışmanın ardından patronu tarafından işine son verilmişti.

Özdemir'in, yanına aldığı pompalı tüfekle yeniden çiftliğe giderek, kendisini işten çıkaran patronu Fatih Bayramça ve oğlu Eray Bayramça (17) ile tartıştığı, tartışmanın kavgaya dönüşmesinin ardından pompalı tüfekle Eray Bayramça'yı vurarak yaraladığı öne sürülmüştü.

Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekibi tarafından Çekirge Devlet Hastanesine kaldırılan Eray Bayramça, müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.