SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'dan Bosna'ya yardım eli

Bursalı hayırseverler, Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde Bosna'daki afetten etkilenen kardeşlerini unutmadı. Çekyat, yatak ve battaniye

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2014 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2014 13:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'dan Bosna'ya yardım eli
Bursalı hayırseverler, Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde Bosna'daki afetten etkilenen kardeşlerini unutmadı. Çekyat, yatak ve battaniyeden oluşan 2 TIR yardımı uğurlayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dostluk ve kardeşliğin böyle günlerde belli olacağını söyledi.

Son 120 yılın en büyük doğal afetini yaşayan Bosna Hersek'e yardımlar sürüyor. Yardım TIR’larını Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle uğurlayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bosna’da yaklaşık 1 milyon kişinin evsiz kaldığını hatırlattı. 160 çekyat, bin battaniye ve 100 yataktan oluşan 2 TIR malzemeyi bölgeye gönderdiklerini belirten Altepe, “TIR’larla birlikte teknik ekiplerimiz de bölgeye gidiyor. Yapılan çalışmalarla birlikte Bosna Hersek’in tüm şehirlerine yardım eli uzatabilmek için Marmara Belediyeler Birliği’ni de devreye soktuk. Öğleden sonra da Marmara Belediyeler Birliği’nde basın açıklamasıyla yardımları açıklayacağız. Cumhurbaşkanlığı tarafından oluşturulan kriz merkezine bu yardımlar şimdiden bildiriliyor ve ulaştığında da ilgili yerlere teslim edilecek. Diğer illeri de Marmara Belediyeler Birliği’ndeki belediyelere paylaştıracağız. Amacımız Türkiye’nin dostluğunu zor günde göstermesi. Bosna için ne yapsak azdır. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak yardımlarımızı Olovo’ya göndereceğiz. Osmangazi Belediyesi de Doboy’a yardımları gönderecek” dedi.
TIR’ları uğurlayan Altepe, hayırsever vatandaşların katkılarıyla yardımların devam edeceğini ve bölgeye TIR göndermeye devam edeceklerini ifade etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.