SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursalı vekil adayı MİT'in başına mı geliyor?

Hakkında görevden alınacağı iddia edilen Hakan Fidan ile ilgili, yeni bir söylem ortaya atıldı. İddiaya göre Hakan Fidan görevden alınac

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2018 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2018 12:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursalı vekil adayı MİT'in başına mı geliyor?
Hakkında görevden alınacağı iddia edilen Hakan Fidan ile ilgili, yeni bir söylem ortaya atıldı. İddiaya göre Hakan Fidan görevden alınacak, MİT'in başına da Gürsel Dönmez getirilecek.
Yurt Gazetesi yazarı Adnan Bulut dünkü yazısında MİT Başkanı Hakan Fidan’ın görevden alınacağını iddia edip yerine getirilecek kişi için isim vermeden Bursalı vekil adayı Gürsel Dönmez’i işaret etti.

Bulut köşesinde şu ifadeleri kullandı:

“"Hakan Fidan yeni dönemde ne yapacak? Benim Ankaralı ‘tombul kuş’ dün yine kondu pencereme. Adı ve yapısı değişen MİT’te Hakan Fidan dönemi kapanıyor gibi gözüküyor. Erdoğan, şimdiye dek hep arkasında durduğu Hakan Fidan’ı nerede değerlendirecek veya değerlendirecek mi belli değil şimdilik. Belki de bellidir de biz bilmiyoruz. Ama MİT Başkanlığı’na kimin geleceği hemen hemen belli olmuş. Başbakanlık’ta Başdanışmanlık ve Dış İlişkiler Başkanlığı görevlerinde bulunmuş bir isim bu. Yeni Şafak Gazetesi’nde dış politika yazıları yazan, daha önce kıl payı milletvekili seçilemeyen bir ismi ben buradan tarif etmiş oldum. İşin meraklıları kısa bir araştırmayla bu isme ulaşır. İzleyelim, görelim."
Bulut’un işaret ettiği isim 7 Haziran 2015 seçiminde AK Parti Bursa listesi 11. Sırasında yer alan Gürsel Dönmez. Dönmez, AK Parti o seçimde 10 milletvekili çıkarınca görevine Başmüşavir olarak döndü.
GÜRSEL DÖNMEZ KİMDİR?
Gürsel Dönmez Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu. Viyana Ekonomi Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktora yaptı. Yeni Şafak Gazetesi’nin kuruluş döneminde dış politika konularında köşe yazıları yazdı. 2001-2009 arasında Euro Agenda- Avrupa Günlüğü dergisinin yayıncılığını ve editörlüğünü yürüttü. 2009’da Başbakanlık Bürokratı olarak Balkanlar ve Yurtdışı Türkler konularında üst düzey diplomatik görevler yürüttü. 2015 yılının Nisan ayında AK Parti Bursa Milletvekili adayı oldu.

Dönmez’in Kozmik Mesele, Derin Mesele, Saf Siyah ve Kor Ateşte Demlenmiş 1001 Mini Öykü isimli 4 adet kitabı var.





 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.