SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'nın hastaneleri Bakanlık kararı bekliyor

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Yavuz Baştuğ, birinci derecede deprem kuşağında yer alan Bursa'daki kamu hastanelerinin eks

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2013 18:45
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2013 19:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Yavuz Baştuğ, birinci derecede deprem kuşağında yer alan Bursa'daki kamu hastanelerinin eksikleri için Sağlık Bakanlığı'nın tespit çalışmalarını beklediklerini söyledi. 

Almira Otel’de Bursa'daki kamu hastanelerine yapılan yatırımlar ile ilgili bilgi veren Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Yavuz Baştuğ, Kamu Hastaneler Birliği’ne bağlı 21 hastane bulunduğunu ve 12 bin 214 personel ile hizmet verdiklerini söyledi. Baştuğ, Sağlık Bakanlığı tarafından planlanan hekim ve yardımcı personel sayısının 9 bin 168, mevcudun ise 6 bin 491 olduğunu dile getirdi. Baştuğ, "Bursa’nın insan kaynağı olarak yüzde 71 oranında çalışması Türkiye genelinde yaşanan bir sorundur. Bursa’da kamu, özel ve üniversite hastaneleri ile birlikte mevcut olan 6 bin 258 hasta yatağının 6 bin 451'e çıkartılması hedefleniyor. Göreve geldiğimizden beri kamu hastanelerinde 388 olan yoğun bakım yatak sayısı 452’ye ulaştı. Yüzde 16,5 gibi bir artış sağladık. Bursa geneli tüm hastanelerde planlanan yeni doğan yağın bakım yatağı 195 iken mevcut 255. Çocuk yoğun bakım planlanan 39 iken mevcut 51. Erişkin yoğun bakımında eksiğimiz var” dedi.
Cihaz parkurlarının yeni yatırımlarla güçlendirildiğini ifade eden Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Yavuz Baştuğ, yeni dönemde de alımların devam edeceğini ifade etti. 2012 bütçesinin 604 olduğunu 2013’te 647’ye çıkartıldığını anlatan Baştuğ, Mayıs ayı sonu itibariyle kamu hastanelerinin 41.9 milyon lira borcu bulunduğunu ve borçluluk süresinin 60 güne düştüğünün söyledi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Baştuğ, Bursa Tabip Odası’nın yoğun bakım yatak sayısı ile ilgili soruya, Bursa’nın 4 ilin merkezi olduğunu hatırlatarak, "Sağlık kompleksini yeri konusunda yaşanan sıkıntıların bizimle ilgili değil. Bizim için A yeri B yeni önemli değil ama benim böyle bir alana ihtiyacım var. Bursa’nın yeni hastanelere ihtiyacı var” diye konuştu.
Bursa’da hastanelerde yapılan depreme dayanıklılık incelemeleri ve yangın önlemleri konusunda yöneltiler soruya, depreme dayanıklılık ve yangın Bakanlığında gündeminde olduğunu hatırlatarak başlayan Baştuğ, "Bunlar öne alınıyor. Mevcut binalarımızın bununla ilgili tüm ekipmanları hazırlanıyor. Hastanelerin bir kısmının yangın projeleri çizildi. Bir kısmı çiziliyor. Eskiyi mi tadilat yapalım? Yeniyi mi yapalım? ayrımını yapmak lazım. Ama biz eskilerde de hala devam edecekmişiz gibi depreme karşı dayanıklılık ve yangın ile ilgili sıkıntıları çözme çalışmalarına devam ediyoruz. Fakat Bakanlık derse ki ‘Biz yeni bina planlıyoruz. Sizin bu binanın eksiğini ikinci plana atıyoruz’ o Bakanlığın kararı. Ama hastanelerimizin hizmet sunumunda binalarımızın sıkıntısı var.Bursa’nın hak ettiği binalar değil. Daha iyi binalarda hizmet almak zorunda” diye konuşmasına son verdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.