SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursaspor'da büyük kriz!

-Burak TOK Son iki sezondur kâbusu yaşayan Bursaspor’da paralarını alamayan futbolcular dün sabah antrenmanına çıkm

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2018 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2018 16:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
-Burak TOK

Son iki sezondur kâbusu yaşayan Bursaspor’da paralarını alamayan futbolcular dün sabah antrenmanına çıkmadı. Yeşil-beyazlılarda kulüpte aylardır maaşlarını alamayan personel ve futbolcular isyan bayrağını çekerken, kulübün sadece futbolcu, menajer ve bonservis borçları toplamının 85 Milyon TL olduğu ileri sürüldü.  

Geçtiğimiz sezon küme düşmekten son maçta kurtulan Bursaspor, bu sezon da aynı korkuları yine yaşadı. Geçen hafta oynan Atiker Konyaspor karşısında alınan galibiyetle ateş çemberinden uzaklaşmayı başaran yeşil-beyazlılarda bu sefer de mali kriz ortaya çıktı. Bursasporlu futbolcular, aylardır ödenmeyen futbolcu ve personel alacaklarını gerekçe göstererek dünkü sabah antrenmanına çıkmadı. Bir süredir kulüp içinde büyüyen para krizi nedeniyle futbolcular, önceki gün idmana 40 dakika geç çıkmıştı dün de antrenmana çıkmadılar.  Yönetimin sadece futbolcu, menajer ve bonservis borçlarının toplamının 85 milyon TL’yi bulduğu iddia edildi.

VERGİ BORCU 32 MİLYON 690 BİN TL

Bursaspor’un futbolcu, menajer, bonservis borçlarının yanı sıra 2023 yılına kadar yapılandırılmış borcun güncel tutarı 32 Milyon 690 bin TL olduğu ve bu tutarın bir kısmının 2018 Ekim ayına kadar ödenmesi gerektiği öğrenildi.

KRİZ PERSONELLERİ İŞİNDEN ETTİ

Futbolcuların yanı sıra kulüpteki emekçilerinin de maaşlarını 3 aydır ödemeyen Bursaspor yönetimi, personel sayısını 280’den 200’lere kadar düşürdü. İşinden olmak istemeyen ve sabreden personellerin yanı sıra maaşlarının ödenmediği gerekçesiyle işten ayrılmak isteyen personellerin sayısının da oldukça fazla olduğu iddia edildi. Genel kuruldan sonra ise yeni seçilecek yönetimle birlikte personel sayısında 200’den de aşağıya çekileceğinin gündeme getirileceği bilgisine de ulaşıldı.

TRANSFER YASAĞI KAPIDA

Ocak ayından bu yana ödeme yapamayan yeşil-beyazlı kulüpte krizlerin ardı arkası kesilmiyor. Yeşil-beyazlı yönetimi bekleyen tehlikelerden bir tanesi de maaşlarda 2 ay gecikme olduğunda futbolcunun sözleşmesini tek taraflı feshetme hakkı olarak ortaya çıkıyor. Bu durum da kulübü sonraki süreçlerde transfer yasağına kadar sürükleyebiliyor.

BAŞKANLIK İÇİN 3 İSİM

Büyük krizlerle boğuşan Yeşil-beyazlı kulüpte şüphesiz herkesin gözü 19-20 Mayıs'ta yapılacak olağan genel kurulunda olacak. ‘Bursaspor Başkanı kongrenin de doğal adayıdır' diyen Ali Ay’ın yanı sıra Ahmet Bozdemir'in ardından başkanlık için adaylığını açıklayan ikinci isim Hüseyin Akdemir oldu. Son iki sezonda yaşananlar yeşil-beyazlı taraftarlarının da sabrını taşırırken, kötü gidişatın faturası olağan genel kurulunda Başkan Ali Ay’a kesilebileceği öngörülüyor. Şu ana kadar 3 başkan adayının olduğu Bursaspor’da, yaşanan mali krizin ardından başkanlık yarışının da sert geçeği görülüyor. Başkan adayı Hüseyin Akdemir’in adaylık açıklamasında ise Bursaspor’u bekleyen tehlikelere şöyle yer verildi: “Elde edilen başarısız sonuçlar, takımımızın üst üste 2 sezon layık olduğu ligde kalmasının mucizelere bırakılması, şampiyon apoletli, büyük Bursaspor ismiyle bağdaşmamaktadır. Mevcut durum devam ettiği takdirde de gelecek sezonun nasıl biteceği şimdiden camiamızdaki herkesi kara kara düşündürmektedir. Kaldı ki maddi anlamda da kulübün borç yükü katlanarak artmış, yanlış transfer politikaları, kadro planlamalarındaki hatalar ve bunun gibi yönetimsel sıkıntılar, bu sonucu doğurmuştur. Banka kredileriyle Bursaspor'un geleceği ipotek altına alınmıştır. Bu durum, kulübümüzde yeni bir anlayış, vizyon ve yönetim ihtiyacını zaruri hale getirmiştir. Ekibimle birlikte Bursaspor başkanlığı görevini üstlenmeye talibim. Hedeflerimiz, projelerimiz ve kulübümüze katacağımız artı değerlerle ilgili gerekli açıklamayı önümüzdeki günlerde büyük Bursaspor camiasına deklare edeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarım."

 

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.