SON DAKİKA
Hava Durumu

Çakıcı konuştu, Başsavcı görevden alındı

Organize suç örgütü liderliğinden hükümlü bulunan Alaattin Çakıcı’nın, “Bana tahliye teklif etti ama kabul etmedim” diyerek anlatt

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2018 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2018 17:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Çakıcı konuştu, Başsavcı görevden alındı
Organize suç örgütü liderliğinden hükümlü bulunan Alaattin Çakıcı’nın, “Bana tahliye teklif etti ama kabul etmedim” diyerek anlattığı Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Erdoğan Bayrakdar görevden alınarak Ankara’ya savcı olarak atandı.
Organize suç örgütü liderliğinden hükümlü olan ve halen Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’nde tedavi gören Alaattin Çakıcı’nın kendisinden bahsettiği Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Erdoğan Bayrakdar görevden alındı.Çakıcı açıklamalarında, “Hastalığım ile Türkiye’nin değişik fakültelerinden ve araştırma hastanelerinden almış olduğum süresiz kurul raporlarım vardır. Bir gün bile hastalıklarımdan dolayı tahliye talebinde bulunmadım. Hatta Edirne Cumhuriyet Başsavcılığımdan gelen ‘hastalıklarından dolayı tahliye olmak İster misiniz’ diye gelen resmi yazıya ASLA diye cevap verdim.”
BAŞSAVCILIKTAN SAVCILIĞA ATANDI
Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Hakimler Savcılar Kurulu (HSK) Birinci Dairesi Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Erdoğan Bayrakdar’ı görevden alarak, Ankara Cumhuriyet Savcılığına atadı.Çakıcı’nın açıklamaları üzerine hakkında resen inceleme başlatılan Bayrakdar'ın yerine Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz getirildi.
TÜRK TABİPLER BİRLİĞİ’NE ÇAKICI’DAN SUÇLAMA
Alaattin Çakıcı’ya süresiz sağlık kurulu raporu verildiği ve raporla, Çakıcı’ya ziyaretçi sınırının kaldırılmasının istendiği iddia edilmişti.Sağlık kurulu raporunda Çakıcı’da 16 farklı türde hastalığın olduğu, altısının ölümcül risk taşıdığının belirtildiği ileri sürüldü: “Birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü derecedeki akrabaları ve yakın arkadaşları ile haftanın 7 günü saat 09.00 ile 20.00 arasında hem sağlığı hem morali aynı zamanda helalleşme açısından bu zaman dilimleri arasında, istediği isimlerle, kişi, sayı adedi koymadan, kendisi için bu ziyaretler hastalıklarının kontrol edilebilmesi için ve morali açısından yeniden hayata bağlayabilir.”



Türk Tabipler Birliği (TTB) basına yansıyan raporu incelediğini, gerçekliği ve uygunluğu üzerinden araştırma yaptığını açıkladı.Çakıcı açıklamasında TTB’den de şöyle bahsetti: “Türk Tabipler Birliği! Yeşil Natocuları, PKK’lıları, DHKP-C’lileri sevmiyorsanız ancak o zaman ‘Türk’ kelimesini başınıza ekleyebilirsiniz.”

TTB’yi “PKK ile birlikte, ortak hareket etmekle” suçlayan Çakıcı, sivil toplum örgütlerine de şu ithamlarda bulundu:“Bütün kurul raporlarım, yukarıda saydığım 6 tane hastanenin bilgisayarlarında kayıtlıdır. Türk Tabipler Birliği önce buradan araştırma yapsın. Kendini devlet yerine koyan PKK ve Fetö sevici STK’lar siz de araştırın.” (İHA-AA)

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.