SON DAKİKA
Hava Durumu

Camilere yönelik saldırıda ölü taklidi yaparak katledilmekten kurtuldu

Yeni Zelanda'da camilere yapılan saldırılar sırasında camide bulunan bir Malezya vatandaşının, ölü taklidi yaparak saldırıdan kurtulduğ

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2019 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2019 12:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Camilere yönelik saldırıda ölü taklidi yaparak katledilmekten kurtuldu
Yeni Zelanda'da camilere yapılan saldırılar sırasında camide bulunan bir Malezya vatandaşının, ölü taklidi yaparak saldırıdan kurtulduğu belirtildi.
Yeni Zelanda'nın Christchurch şehrindeki iki camiye yönelik terör saldırısı sırasında camide bulunan bir Malezya vatandaşının, ölü taklidi yaparak, katliamdan kurtulduğu öğrenildi. Malezyalı New Straits Times gazetesinde yer alan habere göre, Yeni Zelanda'da yaşayan Malezya vatandaşı 39 yaşındaki Penangite Rahimi Ahmed, arkadaşıyla Cuma namazı için gittiği Christchurch'teki Nur Camisi'nde terör saldırısına uğrayanların arasındaydı. Gazeteye konuşan ve ismini vermeyen Rahimi'nin arkadaşı, silahlı saldırıda beraber yaralandıklarını ve Rahimi'nin o sırada ölü taklidi yaparak canını kurtardığını aktardı. Hastanede tedavi gören Rahimi'nin ailesinin Malezya'da olduğu ve yarın Yeni Zelanda'ya geleceği öğrenildi. Malezya'nın devlet haber ajansı Bernama, saldırı sırasında 5 Malezya vatandaşının olay yerinde olduğunu ve iki kişinin yaralandığını kaydetmişti. (AA)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.