SON DAKİKA
Hava Durumu

Canavardan bayram mesaisi

Alınan tedbirlere ve yapılan uyarılara rağmen, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde meydana gelen trafik kazalarında 134 kişi öldü, 816 kişi yarala

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2015 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2015 16:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Canavardan bayram mesaisi
Alınan tedbirlere ve yapılan uyarılara rağmen, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde meydana gelen trafik kazalarında 134 kişi öldü, 816 kişi yaralandı. Kazalar sonucu 27 kişinin öldüğü 25 Eylül, bayram tatilinde en fazla can kaybının yaşandığı gün oldu. Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı, trafikte yeni tedbirlerin alınmasını öngörüyor.
Kurban bayramı tatilinin özellikle son günü çok sayıda trafik kazası meydana geldi. Tatilin son günü trafik kazaları 18 kişinin ölümü, 133 kişinin yaralanmasıyla sonuçlandı. Bayram tatili boyunca meydana gelen kazalarda ölü sayısı 134'e, yaralı sayısı 816'ya yükseldi. Tatilin ilk 8 günündeki kazalarda 116 kişi yaşamını yitirmiş, 683 kişi yaralanmıştı. Trafik kazaları sonucu 27 kişinin öldüğü 25 Eylül, Kurban Bayramı tatilinde en fazla can kaybının yaşandığı gün oldu.Yurt genelinde 2015'in ilk 5 ayında meydana gelen trafik kazalarında 876 kişi öldü, 88 bin 833 kişi yaralandı. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Daire Başkanlığı'nın verilerine göre, polis sorumluluk bölgesinde bu yılın ilk 5 ayında 721 ölümlü, 54 bin 744 yaralanmalı trafik kazası yaşandı. Bu kazalarda toplam 876 kişi hayatını kaybetti, 88 bin 833 kişi yaralandı. Bu dönemde 87 bin 360 da maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Ülkede 5 ayda yaşanan ölümlü kazaların 349'u yerleşim yerlerinde, 372'si yerleşim yeri dışında, yaralanmalı kazaların da 45 bin 683'ü yerleşim yerlerinde, 9 bin 61'i yerleşim yeri dışında yaşandı. Geçtiğimiz yıl ise, toplam 308 bin 870 kaza gerçekleşmişti. Kazalarda, 2 bin 128 kişi yaşamını yitirdi ve 214 bin 635 kişi yaralandı.
TRAFİK POLİSİ SAYISI ARTTIRILACAK
Trafik Güvenliği Platformu'nun resmi internet sitesinde yer alan Trafik Güvenliği Eylem Planı'nda çeşitli tedbirler dile getiriliyor. Eylem Planında belirlenen hedeflere ulaşılabilmesi için; trafik hizmetleri alanında çalışan personel ile kullanılacak taşıt, araç, gereç ve diğer donanımlarda gerekli iyileştirme yapılacağının vurgulandığı planda, “Trafik güvenliği ile ilgili hizmetlerde çalışan personelin durumu; tüm kurum ve kuruluşlarca, kurumsal ve eylem planında öngörülen hedefler açısından değerlendirilecek, personelin daha verimli ve etkili çalışmasına yönelik teşvik edici önlemler alınacaktır. Karayolu trafik güvenliğini sağlamakla görevli trafik ekiplerinin yeterli düzeyde eğitilmesi ve yetiştirilmesine özen gösterilecektir. Halk eğitimi kapsamında sürücü ve yaya eğitimleri; ilgili kurumlar ve trafik ekiplerince verilmeye devam edilecektir. Askerlik hizmetinde bulunanlar ile diğer askeri personele; trafik güvenliği konusunda eğitim verilmesi için gerekli tedbirler, ilgili kurumlar tarafından alınacaktır. Güvenlik nedeniyle yetkili kurumlarca alınan tedbirler dışında; trafik kurallarına uyma konusunda herkes eşit olacak, kamu vicdanını rahatsız edecek farklı uygulamalardan kaçınılacak ve emniyet kemeri kullanımındaki muafiyetler kaldırılacaktır. Trafikte güvenlik nedeniyle zorunlu olmadıkça korna kullanımının önlenmesi için toplumsal bilinçlendirme çalışmaları yapılacak, trafikte gürültü kirliliğinin önlenmesi için gerekli tedbirler alınacaktır” ifadeleri yer aldı.
KORUMA HİZMETLERİ GÖZDEN GEÇİRİLECEK
Eylem planında, koruma hizmetlerinin yeniden gözden geçirileceği dile getirildi. Koruma hizmetlerinin mevzuattaki kişi ve görevlilerle sınırlı olarak belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde yerine getirileceği vurgulandı. Eylem planında şu ifadelere yer verildi: “Koruma hizmetlerinden yararlanacak kişiler arasında sayılmayan kamu görevlilerinin koruma personeli bulundurmasına, bunlara araç tahsis edilmesine, trafikte geçiş üstünlüğü sağlamak maksadıyla araçlarına ışıklı ve sesli donanımlar taktırılmasına izin verilmeyecektir. Yürürlükteki mevzuatta açıkça belirtilen araçların dışında, hiçbir araca ışıklı, sesli ve renkli uyarı veren cihaz takılmayacak, aksine uygulamalara derhal son verilecektir. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, trafik kazaları sonucu meydana gelen maddi ve manevi kayıpları azaltmak amacıyla toplumsal farkındalık oluşturmaya yönelik çalışmalar yapılacaktır. Karayolu trafik güvenliğine katkıda bulunmayı amaçlayan meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının; trafik güvenliği konusunda farkındalık oluşturmak için yurt çapında gerçekleştirilecek eylem planı, proje, kampanya ve faaliyetlere katılmaları sağlanacak, ayrıca bu alanda düzenlenecek kampanya, konferans ve seminerlerin yürütülmesi ile afiş, broşür ve kitapçık gibi bilgilendirici materyallerin hazırlanıp halka ulaştırılmasına özen gösterilecektir.”
BAYRAM TATİLİNDEKİ KAZALARIN BİLANÇOSU
Bayram tatilinde meydana gelen kazalarda ölü ve yaralı sayıları şöyle:

19 Eylül: 7 ölü, 35 yaralı

20 Eylül: 15 ölü, 50 yaralı

21 Eylül: 13 ölü, 92 yaralı

22 Eylül: 14 ölü, 59 yaralı

23 Eylül: 16 ölü, 152 yaralı

24 Eylül: 10 ölü, 119 yaralı

25 Eylül: 27 ölü, 82 yaralı

26 Eylül: 14 ölü, 94 yaralı

27 Eylül: 18 ölü, 133 yaralı
SEMİH PALA DA TRAFİK KURBANI OLDU
Antalya-Burdur karayolunda bayram tatilinden dönenleri otomobilin başka bir otomobille çarpışması sonucu meydana gelen kazada 3 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı. Kurban Bayramı sebebiyle Antalya ziyaretlerinden sonra Bursa’ya dönmek üzere yola çıkan Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala yönetimindeki 16 HS 952 plakalı otomobil, Aşır Gökçe yönetimindeki 42 AEY 03 plakalı otomobil ile çarpıştı. Çarpışma sonucu Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala ile karşı yöndeki otomobil sürücüsü Aşır Gökçe hayatını kaybetti. Ağır yaralanan Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala’nın eşi Hilal Pala (38) ise Isparta Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. Kazada sürücü Aşır Gökçe’nin eşi Birgül Gökçe ve çocukları Büşra Gökçe (7 ) ve annesinin kucağında bulunan 2 yaşındaki Kader Gökçe yaralandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.