SON DAKİKA
Hava Durumu

Canaydın'ın işçilerinden eylem

Galatasaray Kulübü eski başkanlarından merhum Özhan Canaydın'ın Bursa'daki fabrikası önünde toplanan işçiler, maaş ve tazminatlarını alam

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2014 18:59
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2014 19:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Canaydın'ın işçilerinden eylem
Galatasaray Kulübü eski başkanlarından merhum Özhan Canaydın'ın Bursa'daki fabrikası önünde toplanan işçiler, maaş ve tazminatlarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı. 


Uzun yıllar Galatasaray Spor Kulübü Başkanlığı yapan ve 4 yıl önce vefat eden Özhan Canaydın'ın sahibi olduğu Biesseci Bursa Tekstil Sanayi Ticaret AŞ.'de görevli işçiler, bugün fabrika önünde toplanarak eylem yaptı. 800 çalışanı olduğu ileri sürülen fabrikada işçilerin eylemine yaklaşık 100 kişi katıldı. Grup adına açıklama yapan Tuncay Yılmaz, “İflas ve tasfiye süreci sonrası hak edilmiş yasal alacaklarımızın ödenmesi için sesimizi duyurmak, mağduriyetimizi anlatmak istedik. Burada bulunmaktan dolayı büyük hicap duyuyoruz. Hatta bir çok arkadaşımız bu sebeple buraya gelemedi. Rahmetli Özhan Canaydın’ın kurduğu bu fabrikaya yıllarca emek verdik. Rahmetli Canaydın zamanında bu çalışanlarla parlak ve gurur verici bir dönem yaşadık. Bursa’da tekstil üretimi ve ihracatı yapan firmalar içerisinde ön sıralardaydık. Ancak Özhay beyden sonra yapılan yönetimsel hatalar yüzünden firmamız günden güne kan kaybetti. Burada sorumlu firmanın bu kötü gidişini doğru analiz edemeyip, zamanında doğru kararı almayan Biesseci A.Ş. üst yönetiminindir. Biz çalışanların bu basiretsizlik ve kötü gidişte hiçbir vebali yoktur” dedi.
İflasın ardından sürekli basit hatalar yapıldığını anlatan Yılmaz, “Size güvenmemizi ve inanmamızı her konuda söylediniz. Ancak geldiğimiz noktada 2 yıldır bir arpa yolu alınamadı. Hatta iflas halinde almaya hak kazandığımız maaşlarımızı dahi bir çoğumuz alamadık. Özhan Canaydın sağ olsaydı bu duruma gelmezdik. Çünkü o toplum içinde başı dik gezebilmenin ne demek olduğunu iyi bilirdi. Bundan sonra artık hukuki ve sosyal yollarla organize olup, hakkımızı sonuna kadar arayacağız” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.