SON DAKİKA
Hava Durumu

Çarşı pazarda bayram hareketliliği

Eminönü'nde, asırlık tatları alıcıyla buluşturan tarihi dükkanlar bayrama sayılı günler kala hareketlendi.      

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2016 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2016 14:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Çarşı pazarda bayram hareketliliği
Eminönü'nde, asırlık tatları alıcıyla buluşturan tarihi dükkanlar bayrama sayılı günler kala hareketlendi.
 

 

 

İstanbul'un çarşı pazarlarında bayram hareketliliği başladı.


Bayram alışverişi denildiğinde ilk akla gelen Eminönü'nde, asırlık tatları alıcıyla buluşturan tarihi dükkanlar bayrama sayılı günler kala hareketlendi.


AA muhabiri İstanbul'un tarihi alışveriş mekanlarında bayramlık kıyafet ve ikramlık tatlı alışverişini gözlemledi.


Mısır Çarşısındaki Malatya Pazarında satış görevlisi olarak çalışan Mahmut Yıldız, bayram öncesi işlerin düşük olduğunu belirterek, "Cumartesi günü işlerin açılmasını bekliyoruz artık. Çünkü insanlar artık memleketlerine gitmek üzere hazırlığa başlıyor. Burada ufak tefek şeker, çikolata ve lokum alıyorlar. Özellikle set olarak uygun fiya


"RAMAZANDA GÜLLAÇ SATILMADI, HURMA VE KOMPOSTOLUK TERCİH EDİLDİ"

Lokum alacaklara tavsiyelerde bulunan Yıldız, lokumun güvenilen markalardan alınması gerektiğini anlattı.


Piyasada kalitesi düşük lokum çeşitlerinin kol gezdiğini aktaran Yıldız, "Müşterilerimiz lokum aldıkları firmayı iyi seçsin. Bildikleri yerden alsınlar. Doğal ürünleri tercih etmeliler. Ortalama bir Antep fıstıklı çifte kavrulmuş lokum için konuşuyorum, iç fıstığın kilosu yaklaşık 100 lira… Buna göre düşünmek lazım. Duble lokumda yüzde 40 lokum var, yani 35 liranın altında aldıkları çifte kavrulmuş lokumun kaliteli olduğunu söyleyemem. Aromalı ve meyveli lokumların fiyatı biraz daha düşük, 12 liradan satıyoruz bunları…" bilgilerini verdi.



"ÜRÜNLERİMİZLE KENDİNİZİ ÖNE ÇIKARMANIZ LAZIM"

Gilda Eşarpları işletmecisi Hasibe Ak ise, bu yıl en çok el işçiliği hediyelikle, serin tutan doğal ürünlerin rağbet gördüğünü söyledi.


Satışlarda başarı için ürün çeşitlendirmesinin önemine vurdu yapan Ak, "Her şey her noktada aynı türde satılırsa olmuyor. Sizin ürünlerinizle kendinizi öne çıkarmanız lazım. Bizim Mahmutpaşa'da 8'inci Ramazanımız, güzel geçiyor yani, memnunuz ama piyasa genel anlamda durgun gidiyor." bilgisini verdi.


Mahmutpaşa'da eşarp dükkanında satış yapan Yıldız Harta da "Bayram öncesi işler çok şükür iyi gidiyor. Çok kazanmasak da şükür aç değiliz, gayet güzel gidiyor yani memnunuz." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.