SON DAKİKA
Hava Durumu

'Cemalettin Torun, Bülent Arınç'ın Bursa'ya attığı son kazıktır'

Gazetemizin köşe yazarlarından Mahmut Çakmak’ın, “Siz, hiç il başkanı olmadınız ki !” başlıklı yazısında Ak Parti İl Başkanı Cem

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2015 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2015 13:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Gazetemizin köşe yazarlarından Mahmut Çakmak’ın, “Siz, hiç il başkanı olmadınız ki !” başlıklı yazısında Ak Parti İl Başkanı Cemalettin Torun’u Bülent Arınç'ın hiçbir fayda sağlamadığı Bursa'ya attığı son kazık olarak tanımlaması, siyasi kulislerde uzun süre konuşulacak nitelikte. 

Mahmut Çakmak yazısında Cemalettin Torun’un göreve getirilişini, “Bursa’da kaldığı dört yıl boyunca bırakın faydayı, zarar vermekten başka bir iz bırakmayan Bülent Arınç’ın ; Ak Parti’ye ve Bursa’ya attığı son kazıktır bugünkü il başkanı ve il yönetimi.” sözleriyle özetledi. Bursa Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın’ın görevden alınacağı yolundaki iddialara, “Aylarca benim için de gidecek diye söylendi. Gittim mi?” yanıtını veren İl Başkanı Cemalettin Torun’a seslenen Çakmak şu ifadeleri kaleme aldı: Sayın Torun, sorun gitmek değil. Gitmek için, önce o yere gelebilmek lazım. Siz hiç il başkanı olmadınız ki, gidesiniz… Bizde iki yıldır bunu söylüyoruz zaten. Ak Parti Bursa İl Başkanlığı makamı, koltukta birisi oturuyor olsa da, temsil ve etki anlamında bomboş.

İşte Mahmut Çakmak’ın uzun süre gündemde kalacak yazısı:

  

Siz, hiç il başkanı olmadınız ki !

Hani aklıma getirmeyeyim, bu konulara pek girmeyim diye, özellikle bu aralar Ak Parti kulislerinden uzak durmaya özen gösteriyorum ama ne mümkün. Gençliğimizde Cengiz Kurtoğlu’nun bir şarkısı vardı : “Bir şarkı duyarsın, dönüp anarsın” diye. Bizimkisi de o hesap olsun.

Ak Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, Bursa Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın’ın görevden alınacağı yolundaki iddialara bakın ne demiş “Aylarca benim için de gidecek diye söylendi. Gittim mi?”

Sayın Torun, sorun gitmek değil. Gitmek için, önce o yere gelebilmek lazım. Siz hiç il başkanı olmadınız ki, gidesiniz… Bizde iki yıldır bunu söylüyoruz zaten. Ak Parti Bursa İl Başkanlığı makamı, koltukta birisi oturuyor olsa da, temsil ve etki anlamında bomboş.

01 Aralık 2013 tarihinde, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için görevinden istifa eden Sedat Yalçın’dan sonra, Ak Parti Bursa İl Başkanlığı makamı fiilen boştur. Bursa’da kaldığı dört yıl boyunca bırakın faydayı, zarar vermekten başka bir iz bırakmayan Bülent Arınç’ın ; Ak Parti’ye ve Bursa’ya attığı son kazıktır bugünkü il başkanı ve il yönetimi.

Şayet var olduğunuzu düşünüyorsanız, aklımıza takılan ve aslında bir çoğu malumunuz olan, şu deli soruları sormaya başlayalım.

Sedat Yalçın’ın istifası sonrasında, , timsah gözyaşları ile devraldınız il başkanlığı göreviniz boyunca, “Kendisiyle abi kardeş hukukumuz var, kendisinden çok şeyler öğrendim.” dediğiniz Sedat Yalçın ile ne kadar görüştünüz ? Çok şey öğrendim dediğiniz Sedat Yalçın’dan,  il başkanı olduktan sonra  her hangi bir konuda fikir alma ihtiyacı hissettiniz mi ? Sedat Yalçın’ın uyarı ve ikazlarının herhangi birisini ciddiye alıp gereğini yaptınız mı ?

İl Başkanı, bir siyasi partinin, o ildeki en üst temsilcisi konumundadır. Bu konuda yeterince etkin ve yetkin olduğunuzu düşünüyor musunuz ? İktidar partisi il başkanı olarak, Bursa’da kamu yönetiminde ve yerel belediyelerde, olması gereken otoritenizi, yeterince sağladığınızı düşünüyor musunuz ?

Mesela Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu icraatlar ile yapılması gereken işler konusunda fikriniz alınıyor mu ? Yoksa sizde bizim gibi basından mı takip ediyorsunuz ? Şayet oluyorsa uyarı ve ikazlarınız dikkate alınıyor mu ?

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ile aranız nasıl ? İletişimde bir sıkıntı yaşıyor musunuz ? Yaptığınız eleştiriler olumlu ve yapıcı yönde mi ? Yoksa olumlu yapılan işleri, eleştirmek yönünde mi ?

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’la mesleki konular haricinde, Osmangazi ile ilgili konuşup paylaşabildiğiniz bir şeyler var mı ? Osmangazi Belediyesi’nde alınan kararlarda yeterince sözünüzün geçtiğini düşünüyor musunuz ?

Diğer ilçe belediyelerine girmek istemiyorum. Yakındaki belediyelerde durum böyleyken, uzaktakilerde durumun daha iyi olduğunu düşünmek, çok iyimser bir yaklaşım olur zaten.

Bursa özelinde baktığımızda, kamudaki etkisizliğinizin her halde farkındasınızdır. Bu konuda soru sormayı ve sorun paylaşmayı gereksiz görüyorum. Çünkü nereye el atsanız, elinizde  kalacak cinsten. O yüzden ne biz soralım, ne siz söyleyin.

Başta belirtiğim gibi, gidebilmek için, öncelikle gerçek anlamda gelebilmiş olmak gerekir. O yüzden gitme konusunda rahat olun. Çünkü koltuk işgal ediyor olsanız da , henüz il başkanı olmuş değilsiniz.

Sedat Yalçın sonrası, Ak Parti Bursa İl Başkanlığı makamı “keenlemyekün” yani yok hükmündedir. En kısa sürede bu yokluğun doldurulacağına olan inancımı yenilemek istiyorum.

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.