SON DAKİKA
Hava Durumu

Çiftlik Bank soruşturmasında bu kez fırsatçılar ortaya çıktı

'Mağdurum, dolandırıldım' diye başvuran 750 kişinin yatırdıkları parayı geri aldığı, bazılarının ise kârıyla birlikte fazlasını aldığı belirlendi.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2021 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2021 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Çiftlik Bank soruşturmasında bu kez fırsatçılar ortaya çıktı

Sanal ortamda çiftlik kurarak topladığı yatırımcıları gerçek hayatta hayvan sahibi olacakları vaadiyle kandıran Çiftlik Bank organizasyonuyla ilgili soruşturma sürüyor.

Son dönemde yaklaşık bin 300 kişi daha mağdur edildiklerini belirterek, savcılığa başvurdu. Savcılık da yapılan başvuruları bilirkişi incelemesine gönderdi.

750 KİŞİ ‘MAĞDUR’U OYNADI

Çiftlik Bank organizasyonunda paraların transferi için kullanılan 'Papara' adlı sistem üzerinde yapılan incelemede başvuranlardan 557 kişinin, yatırdıkları paraları geri alamadıkları veya çok azını geri alabildikleri tespit edildi.

750 kişinin ise yatırdıkları paraları geri aldığı bir kısmının da yatırdıkları paradan kâr elde ederek daha fazlasını aldığı belirlendi.

Bu kişilerin herhangi bir zararı tespit edilemediği için dosyaları ayrıldı.

SADECE 557 KİŞİ İÇİN İDDİANAME HAZIRLANDI

Çiftlik Bank sisteminde yaklaşık 700 milyon lira katılımcılara geri dağıtılmış, sistemin ilk halkasına dahil olan ve koyduğu parayı çok yüksek kârla geri alanları görenler de sisteme dahil olmaya devam etmişti.

Zararı tespit edilen 557 kişi ise ‘mağdur’ ve ‘müşteki’ kabul edilerek yeni iddianame hazırlandı.

İddianamede Çiftlik Bank’ın kurucusu ve organizatörü Mehmet Aydın’ın da aralarında bulunduğu yönetici konumundaki 17 kişinin ‘bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık yapmak’tan ‘557 kez’ daha cezalandırılması istendi.

SAVCI HER BİRİ İÇİN 5 BİN 570 YIL CEZA İSTEDİ

Savcı, sanıklar için 5 bin 570’er yıl hapis ceza talep etti.

İlk davanın görüldüğü mahkemeye gönderilen iddianame kabul edilirse, davalar birleşecek ve son istenen cezalar da ilk iddianamede istenen cezalara eklenecek.

ENSONHABER

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.