SON DAKİKA
Hava Durumu

Cilvegözü Sınır Kapısı'nda patlama

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda meydana gelen patlamada 10 kişi hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2013 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2013 18:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda meydana gelen patlamada 10 kişi hayatını kaybetti.


 
Cilvegözü Sınır Kapısı'nın yaklaşık 40 metre ilerisinde Türkiye sınırları içindeki bir araçta henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi.

Suriye'ye yardım için gönderilen araçların bekletildiği alanda park halindekiSuriye plakalı olduğu tahmin edilen otomobilin olduğu yerden patlamayla birlikte çevresindeki araçlarda da yangın çıktı.

Reyhanlı Devlet Hastanesi'ne 2 Türk ve 3 Suriyeli'nin cenazesinin getirildiği, olayda ölenlerin sayısının 10'a yükseldiği öğrenildi.

Ambulanslarla getirilen kayıtlı yaralı sayısının 32'ye ulaştığı, kendi imkanlarıyla veya vatandaşların yardımıyla hastaneye gelen kayıtsız yaralılarla bu sayının 50 civarında olduğu kaydedildi.

Bu arada, olay yerine gelenHatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz'in incelemelerinin sürdüğü belirtildi.

Görgü tanığı: Bir anda ne olduğunu anlayamadık

Patlamada hafif yaralanan ve Reyhanlı Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi olan Yusuf Yalçınkaya, akrabalarını uğurlamak için sınır kapısında bekledikleri sırada patlama meydana geldiğini anlattı.

Olay yerinde çok sayıda yaralı ve ölü gördüğünü ifade eden Yalçınkaya, ''Akrabalarımızı geçirmek için sınır kapısında beklediğimiz sırada bir araçta aniden patlama oldu. Büyük bir gürültü duyduk. Patlamanın ardından olay yerinde çok sayıda ölü ve yaralının olduğunu gördüm, bir anda ne olduğunu anlayamadık'' diye konuştu.

Bu arada, Cilvegözü Sınır Kapısı'na giden yol trafiğe kapatılarak, geniş güvenlik önlemleri alındı.
Ayrıca, Reyhanlı Devlet Hastanesi'nde yaralılar nedeniyle yoğunluk yaşandığı ve çevik kuvvet ekiplerinin hastane çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldığı gözlendi.

Gül, Hatay Valisi Lekesiz'i aradı

Cumhurbaşkanlığı'ndan alınan bilgiye göre Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz'i telefonla arayarak, gelişmeler hakkında bilgi aldı.

Erdoğan, Güler'den bilgi aldı

Bu arada Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda patlama, Bakanlar Kurulu toplantısına ara verildiği sırada meydana geldi.

Başbakanlık yetkilileri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gelişmelerle ilgili İçişleri Bakanı Muammer Güler'den bilgi aldığını, olayı yakından takip ettiğini belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.