SON DAKİKA
Hava Durumu

'Çocuklar gerçek süt ve yoğurt tüketmeden büyüyor'

Bursa Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yıldırım Oran, “Batı ülkelerindeki yoğun süt üretimi neticesinde süt tozu ar

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2014 12:37
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2014 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Çocuklar gerçek süt ve yoğurt tüketmeden büyüyor'
Bursa Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yıldırım Oran, “Batı ülkelerindeki yoğun süt üretimi neticesinde süt tozu arzında büyük bir artış oldu. Gıda kodeksimizdeki muğlak ifadelerden yararlanan firmalar, çocuklarımıza süt olmayan sütümsü, yoğurt olmayan yoğurdumsu, katkılı ürünler yedirmeye başladı. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın birçoğu hiç gerçek süt yoğurt tüketmeden büyüyor” dedi.

Bursa Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği süt tozu ithaline tepki gösterdi. Başkan Yıldırım Oran, “Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yerinde bir kararla süt sanayine yönelmesini olumlu bulduk. Ürün satışının belediyemize ait büfelerde satılmaya başlamasını çözümün başlangıcı olarak görmekteyiz. Umuyoruz ki bu süreç Avrupa’da olduğu gibi tamamen üretici şirketlere devri gerçekleşir” dedi.

GERÇEK SÜT VE YOĞURT TÜKETMEMİŞ ÇOCUKLARIMIZ VAR
Sütteki fiyat oyunlarının yurt dışı uzantılarına da dikkati çeken Başkan Yıldırım Oran, “Batı ülkelerindeki yoğun süt üretimi neticesinde süt tozu arzında büyük bir artış oldu. Gıda kodeksimizdeki muğlak ifadelerden yararlanan firmalar, çocuklarımız başta olmak üzere süt olmayan sütümsü, yoğurt olmayan yoğurdumsu, katkılı ürünler yedirmeye başladı. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın birçoğu hiç gerçek süt yoğurt tüketmeden büyümekte. Kulağa ne kadar garip gelse de ömrü boyunca gerçek süt, yoğurt tatmamış çocuklarımız var. Ülke içindeki süt kartelleri ile dış uzantıları sağlıksız bir neslin temellerini para hırsı ile atıyorlar. Süt sanayinin, süt sektörünün gerçek temsilcileri olan süt üreticilerinin kuracakları tesisler faaliyete geçince ülkemizin süt ve et ile ilgili problemi kalmayacaktır” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.