SON DAKİKA
Hava Durumu

Çocuklar hedefte! Bölücü örgüt çocuk kaçırıyor

Bölücü terör örgütü, yurt içinde ve yurt dışında yürütülen başarılı operasyonlar ne

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2018 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2018 18:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Çocuklar hedefte! Bölücü örgüt çocuk kaçırıyor

Bölücü terör örgütü, yurt içinde ve yurt dışında yürütülen başarılı operasyonlar neticesinde bitme noktasına geldi. Eleman temini için sıkıntı yaşayan örgüt, çocukları zorla dağa kaçırmaya çalışıyor. Sadece kaçırmakla kalmayıp çocukları çatışmalarda da ön saflarda ölüme gönderen terör örgütü PKK'dan kaçan çocuklar terör örgütünün insanlık dışı uygulamalarını anlatıyor.
Güvenlik güçlerinin terör örgütüne yönelik yurt içinde ve dışında gerçekleştirdiği operasyonlarla darbe üzerine darbe alan bölücü terör örgütünün eleman temininde büyük sorun yaşadığı belirtiliyor. Bölgede örgüte katılımın olmaması üzerine insanlık dışı yöntemlere başvuran terör örgütü, eleman temin etmek için herhangi bir yaş sınırlaması gözetmeden küçük yaştaki çocukları hedef almaya devam ediyor.




PKK KAÇIRIYOR, ÇOCUKLAR PKK'DAN KAÇIYOR
Kaçırılan ve daha sonra örgütten kaçmayı başararak güvenlik güçlerine teslim olan İ.C. adlı terörist, ifadesinde, Doğubayazıt'a bağlı bir köyden 2 terör örgütü mensubu tarafından zorla kaçırıldığını anlattı. Örgütten kaçmayı başararak güvenlik güçlerine teslim olan çocuk yaştaki E.T. de ifadesinde, Nusaybin'e bağlı köyünden kaçırılarak örgütün Irak'ta bulunan bir kampına götürüldüğünü kaydetti. Burada kendisi gibi zorla kampa getirilen çocuklarla eğitimler aldığını ve uzun süre dağda alıkonulduktan sonra bir yolunu bulup örgütten kaçtığını dile getiren E.T., Türkiye'ye gelerek teslim olduğunu belirtti.

ÇOCUK KAÇIRMALAR ULUSLARARASI RAPORDA
Çocukları sadece kaçırmakla kalmayıp çatışmalarda ön saflarda ölüme gönderen terör örgütü PKK'nın insanlık dışı uygulamaları, uluslararası izleme örgütleri tarafından da raporlanıyor. PKK terör örgütünün Suriye uzantısı YPG tarafından eğitilen ve savaştırılan çocuklar, daha önce defalarca bu raporlarda yer almıştı.
ÇOCUKLAR İSTİSMAR EDİLİYOR
Fotoğraflar ve videolarla desteklenen raporlarda, okul sıralarında olması gereken küçük yaştaki çocukların ailelerinden koparılarak çatışmalara sürüklendikleri, İnsan Hakları İzleme Örgütleri tarafından belgelenmişti. Söz konusu raporlarda yer alan fotoğraflarda 13-15 yaş aralığındaki çocukların ellerinde uzun namlulu silahlar görülüyor. Suriye'de bazı bölgelerde örgütün çocukları bünyesine katmak için ailelerine para verdikleri de biliniyor. Bazı raporlarda çocukların kötü muamele gördükleri, uyuşturucuya alıştırıldıkları, cinsel istismar ve tecavüz vakalarıyla da karşı karşıya kaldıkları anlatılıyor.

ABD tarafından başlarına ödül konan terör örgütü elebaşıları için yayınlanan bildiride de PKK'nın gençleri kaçırarak bünyesine kattığı, doktrine ettiği ve silahlı unsurların içinde kullandığı ifade edilmişti. (AA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.