SON DAKİKA
Hava Durumu

Çözüm iradesine saldırı

İçişleri Bakanı Muammer Güler ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AK Parti ve Adalet Bakanlığı'na saldırıları ''ç

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2013 11:06
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2013 12:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İçişleri Bakanı Muammer Güler ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AK Parti ve Adalet Bakanlığı'na saldırıları ''çözüm sürecine saldırı'' olarak niteledi.


 
İçişleri Bakanı Muammer Güler ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik AK Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

Saldırıları şiddetle kınadıklarını bildiren Çelik, ''Herkes şunu çok iyi bilmelidir, bu atılan bombalar, lav silahları, bugün milli iradeyi temsil eden, ülkenin yönetimini 10 yıldan fazladır üstlenen AK Parti'yi, Hükümeti kesinlikle, demokrasi, hukuk, millete hizmet yolunda gitmekten, bu yolda ilerlemekten geri durduramayacaktır. Aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz'' diye konuştu.

Saldırının doğrudan AK Parti'ye değil, demokrasiye yapılmış bir saldırı olduğunu kaydeden Çelik, şöyle devam etti:

''Adalet Bakanlığı'nın hassaten tercih edilmiş olması hukuka yapılmış bir saldırı olduğunu göstermektedir. Bu aslında çözüm iradesine yapılan bir saldırıdır. Türkiye ne zaman kronik problemlerinden kurtulmaya çalışsa Türkiye ne zaman kangren olmuş bir meselesini çözme iradesi ortaya koysa ya devlet içerisinde bazı çeteler ortaya çıkıyor veyahut karanlık güçlerin, şer odaklarının taşeronluğunu yapan illegal örgütler devreye giriyor.

Bu son hadise şunu göstermiştir; geçmişte Ergenekoncuların, Ergenekoncu zihniyetin Türkiye'de yaptıklarını, çözüm iradesini baltalamaya yönelik yaptıklarını şu anda başka illegal örgütler üstlenmiş gibi görünmektedir. Bunların kim olduğu, kimler olduğu, kimlerle bağlantılı olduğu elbette ortaya konacaktır.''

Teröre boyun eğilmeyecek

Çelik, teröre kesinlikle prim verilmeyeceğine dikkati çekerek, ''Teröre asla boyun eğilmeyecektir. Birilerini korkutmaya çalışıyorlarsa kendi kendileri aslında bu kendi korkularının dışa vurumudur. Kendi acziyetleridir, kendi zavallılıklarıdır. Bundan sonra da bu tür gürültülere pabuç bırakılmayacaktır'' dedi.

Korkmadık...

Çelik, ''Sayın Başbakanımızın her zaman söylediği gibi 'Korkaklar tarih yazamazlar' biz korkmadık, korkmuyoruz ve korkmayacağız. Hele hele böyle çapulculara meydanı bırakacak, fırsat verecek bir irade, hükümet, siyasi parti değiliz'' dedi.

Buradan başka bir ders çıkarılması gerektiğini ifade eden Çelik şöyle dedi:

''Sayın Kılıçdaroğlu'nun söylediklerini hepimiz duyduk. Sayın Bahçeli'nin söyledikleri hepinizin malumudur. Böyle bir zamanda bizim milli bir duruş sergilememiz gerekiyor. Türkiye terörden kurtulmaya çalışırken, Türkiye yaralarını sarmaya çalışırken, Türkiye evlatlarının ölmemesi, kaynaklarının heba olmaması, annelerinin ağlamaması için ortaya bir irade koyarken bu kışkırtıcı üslup, bu tahrik edici dil kesinlikle çözüme kesinlikle katkı sağlamaz.''

Terörle mücadelede kararlılık

İçişleri Bakanı Güler de, patlamalarla ilgili olarak, olayın vukuundan itibaren güvenlik birimlerinin çok yönlü bir araştırmayı sürdürdüğünü belirterek şöyle konuştu:

''200 metre ötedeki bir parkın gerisinde bulunan ağaçlıklı bölümün içerisinde atılan silahın ateşleme bölümleri, bir çanta ve bazı malzemeler bulunmuştur. Olayın takibini güvenlik birimlerimiz sürdürmektedir. Fail veya failleri en kısa zamanda yakalayacağımızı ifade edebilirim. Tabii ki bir terör eylemi olarak da terörün hangi türü olursa olsun güvenlik güçleri, Türkiye'nin neresinde olursa olsun operasyonlarını sürdüreceklerdir. Bu konudaki kararlılığımızı da bu vesileyle ifade etmek istiyorum.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.