SON DAKİKA
Hava Durumu

Çukur gençleri zehirliyor, RTÜK ölü taklidi yapıyor!

Son yıllarda özel televizyonlarda yayınlanan dizilerin kalitesi oldukça düşerken, işlenen konular çocukları olumsuz yönde etkileyip, adeta

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2018 12:01
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2018 13:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Çukur gençleri zehirliyor, RTÜK ölü taklidi yapıyor!
Son yıllarda özel televizyonlarda yayınlanan dizilerin kalitesi oldukça düşerken, işlenen konular çocukları olumsuz yönde etkileyip, adeta toplumun altına dinamit döşüyorlar. Bunun son örneği Eskişehir’de yaşandı. Çukur dizisi sembollerini dövme yaptıran 18 yaşından küçük serseriler, 6 çocuğu bıçakla gasp etti. RTÜK ise para cezası ile işi geçiştirerek adeta bu işlere çanak tutmaya devam ediyor.
Alpaslan YILDIZ

Özellikle son yıllarda sistematik bir şekilde diziler ve filmler başta olmak üzere özel televizyonlar üzerinden yapılan kültürel yozlaşma, özellikle gençleri ve çocukları tehdit ediyor. Çakallık, lümpenlik, uyuşturucu, silah başta olmak üzere olumsuz yaşamları legalleştirip adeta bir de özendiriyor. Kurtlar Vadisi, İçerde, Çukur, Avlu bunlardan birkaçı sadece. Bir dönem gençler arasında yaygın olarak takip edilen Kurtlar Vadisi nedeniyle sokaklar, okullar siyah takım elbiseli mafya özentisi tiplerle dolmuştu.
‘ÇUKURCU’ ÇETEYE BASKIN
Son dönemde en fazla ilgi çeken ve televizyonların en fazla izlendiği saatlerde çocuklar da televizyon başındayken ekrana gelen Show TV’deki Çukur isimli dizi de çocukları ve gençleri illegal yaşama özendirmeye devam ediyor. 12-20 yaş arasındaki gençler, örnek alıp taklit ettikleri dizi kahramanlarının yaptıklarını sokakta uyulamaya kalkıyorlar. İşte onlardan biri Eskişehir’de yaşandı. Eskişehir’de Çukur dizisinin dövmesini yaptırıp 6 çocuğun telefon ve parasını gasp eden 3 mafya özentisi serseri polis operasyonuyla gözaltına alındı.
ÇUKUR DÖVMELERİ YAPTIRIYORLAR
Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Gasp ve Cinayet Büro Amirliği ekipleri yaşanan bıçaklı gasp olaylarıyla ilgili çalışma başlattı. Ekipler, yaptıkları araştırma ve mağdurların verdiği ifadeler sonucunda, şüphelilerin vücutlarında ünlü Çukur dizisinden işaretlerin dövmelerini yaptırdıklarını tespit etti. Polis ekipleri, şüpheliler S.B. (15), B.S. (17) ve Ö.A. (14) ile gasp edilen cep telefonlarını satın alan H.U.’yu ikametlerinde yakalayarak gözaltına aldı.


ÖĞRETMENLER TEPKİLİ
‘Çukur’ dizisindeki olay ve karakterlerin çocukları olumsuz yönde etkilediğini söyleyen öğretmenler RTÜK’ten çözüm bekliyor.  Diziyi izleyen çocuklar, vücutlarına renkli kalemlerle semboller çiziyor. Bu dizideki olay ve karakterleri kendi çevrelerine uyarlayan öğrencilerin kişilik gelişiminin olumsuz etkilendiğine dikkati çeken öğretmenler, RTÜK’ün bir an önce önlem almasını istiyor. Sosyal medyadaki öğretmen paylaşım sayfalarında son dönemde en çok şikayetçi olunan dizi olan ‘Çukur’a özenen çocukların yaş aralığı ise 5. sınıftan başlıyor ve lise son sınıfı dek uzanıyor. RTÜK tarafından yayın saati ya da içeriğine müdahale edilmeyen diziden çocukları korumak isteyen öğretmenler, ailelere daha duyarlı olmaları çağrısında bulundu.
RTÜK CEZA KESİP YOL VERİYOR
Televizyonları denetlemekle sorumlu olan devasa bütçeye sahip Radyo Televizyon Üst Kurulu, tüm şikayetlere rağmen sadece para cezası yaptırımı ile adeta yayınların devamına yol veriyor. Dizilerin trilyonları bulan reklam gelirlerinin yanında kesilen cezalar komik kalırken, yapımcılar para cezasına adeta göbek atıyor. Yatırıp cezayı toplumun ahlaki, kültürel değerlerini her gün yerle bir etmeye devam ediyorlar.
BİLİMSEL ARAŞTIRMA DA TEHLİKE VAR DİYOR
Hacettepe Üniversitesi’nde doktora çalışması kapsamında; 3 bin 654 ortaokullu ve liseli gençle yapılan anket haberi, bir süre önce Hürriyet gazetesinde yayımlandı ve tehlike bir kez daha gözler önüne serildi. 10-18 yaş arası gençlerin izledikleri dizilerin içerik açısından incelenmesiyle, çok çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Dizilerdeki şiddet unsurlarının özellikle gençleri nasıl olumsuz etkilediğini ve şiddete yönelttiğini defalarca yazmışımdır. Dizi içeriklerinde yüzde 85 oranla çocukları tehlikeli durumlara sokabilecek intihar, hırsızlık, cinayet ve kavga gibi ifade veya görsel sunumlar var.
KORKUNÇ İSTATİSTİKLER
Küçümseme, karalama, dışlama ve alay etme gibi psikolojik şiddet oranı yüzde 13… Karakterlerin problemlerini şiddet kullanarak çözme oranları yüzde 20… Yüzde 15 oranında kanunlara karşı gelmeyi normalleştiren ifadeler bulunuyor. Yüzde 39 oranında olumsuz davranış sergileyen kahramanlar, model olarak sunuluyor. Argo sözcüklerin kullanım oranı yüzde 44…
DEVLET EL KOYMALI
Televizyon kanallarının toplumun tüm değerlerini alt üst eden ve özellikle gelecek nesilleri her türlü rezilliği normalleştirip hatta özendiren bu dizi ve yayınlarına devletin zaman geçirmeden el koyması atılacak en doğru adım olacak. Bir yandan Milli Eğitim Bakanlığı, Aile Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı gençlerin, çocukların, ailelerin korunması için mücadele ederken, İçişleri Bakanlığı çocukların ve gençlerin korunması için tüm teşkilatı ile savaşırken, televizyonlar ve diziler aracılığı ile bu mücadelenin boşa çıkmasına devlet izin vermemeli. Kamuoyu, RTÜK ve ilgili bakanlıkların bir an önce adım atmasını bekliyor.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.