SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan altın ve döviz çağrısı

Piyasadaki saldırılar sonrası "battık" açıklamasında bulunanlara itibar edilmemesi gerektiğini söyleyen Erdoğan, vatandaşlardan da ellerindeki altın ve dövizi finans kuruluşlarına yatırmasını istedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2021 12:56
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2021 12:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan altın ve döviz çağrısı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 7. Olağan Kongresi'nde parti üyelerinin ve kameraların karşısına geçti.

AK Parti'nin 2023 hedefi doğrultusunda izleyeceği yol haritasına dair açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, birkaç gündür gündemi meşgul eden borsa ve döviz kurları üzerindeki manipülasyon hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye piyasasına yapılan spekülatif saldırıların Türkiye ekonomisinin potansiyelini ve yarınını kesinlikle yansıtmadığını belirten Erdoğan, vatandaşlara da döviz ve altın çağrısında bulunarak şu ifadeleri kullandı;

"Milli gelirde Türkiye'yi dünyada 17. sıradan 13. sıraya yükselttik. Geçen yıl yüzde 1.8 büyüme ile G20 arasında ikinci sırada yer aldık. Faiz ödemelerini geçen yıl yüzde 16'ya gerilettik. Her ay yeni ihracat rekorları kırararı yürümeyi sürdürüyoruz. Son birkaç gündür piyasalarda yaşanan dalgalanmalar Türkiye ekonomisinin potansiyeli ve yarınını kesinlikle yansıtmıyor. Sadece kendilerini güvende hissetmek için evlerinde döviz ve altın tutan vatandaşlarıma çağrıda bulunmuyorum. Döviz ve altını çeşitli finans araçlarına yatırarak ekonomiye kazandırmalarını istiyorum. Katılım finans şirketleri, müşterilerini memnun edecek getiri sağlayabilecek alternatifler sunuyor. Uluslararası yatırımcılara çağrıda bulunuyorum, Türkiye'nin potansiyeline güvenin.
Siz içeride birilerinin battık, bittik diye kötülemelerine bakmayın. Bunlar iktidar devşirme hedefinde olan kifayetsiz muhterislerdir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.