SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Endişeyle izliyoruz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, "Paris başta olmak üzere pek çok Avrupa ülkesinin sokakları karışmış durumda. Avrupa sokaklarındaki

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2018 19:24
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2018 21:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Endişeyle izliyoruz'
Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, "Paris başta olmak üzere pek çok Avrupa ülkesinin sokakları karışmış durumda. Avrupa sokaklarındaki görüntüleri endişeyle takip ediyoruz." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar'da Toplu Açılış Töreni'nde vatandaşlara hitap etti. Fransa’daki olaylara değinen, “Türkiye’ye karşı husumet besleyenler bunun yansımasını er yada geç görecektir. İşte Avrupa'da yaşananları görüyorsunuz değil mi? 15 Temmuz'da bunlar bize yapılanlar karşısında sessiz duranlar. Ülkemizin sokaklarını ateşe ve kana boğmaya çalışanlara sessiz kalanlar, işte görüyorsunuz şimdi ne durumdalar. Paris başta olmak üzere pek çok Avrupa ülkesinin sokakları karışmış durumda. Televizyonlar, gazeteler yanan arabaların, yağmalanan iş yerlerinin göstericilere en şiddetli şekilde müdahale eden polislerin görüntüleriyle dolu. Bizim polisimizle alay edenler, bizim polisimizin zulmettiğini söyleyenler, kendi polisleri şimdi bak neler yapıyor? Bizim polisimiz insaflı. Biz hak taleplerinin hiçbir zaman şiddet yoluyla dile getirilmesini tasvip etmedik, etmeyeceğiz. Her türlü düşünce ve talep, demokrasi içinde dile getirilebilir, mücadelesi verilebilir. Bu bakımdan Avrupa sokaklarındaki görüntüleri de endişeyle takip ediyoruz." Gezi Parkı eylemlerindeki bir duvar yazısını hatırlatan Erdoğan, "Umarım yakında Paris sokaklarındaki duvarlarda 'Zulüm 1789'da başladı' yazıları da görmeyiz. Bağdat Caddesi'nin sokaklarında ne diyorlardı? 'Zulüm 1453'te başladı'... O vicdansızlar bunları yazdılar duvarlara. 1453'te zulüm değil, evet, 1453'te zulüm bitti ve gönüllerin fethi başladı. Bizans'ın kızları, kadınları Edirnekapı'dan Fatih girerken ne söylediler? 'Başımızda, Osmanlı sarığı görmeyi arzu ederiz' dediler. Böyle bir dönemi biz yaşadık." ifadelerini kullandı.

BATI LİDERLERİNE SESLENDİ
Batılı liderlere seslenen Erdoğan, "Sizlerden kendi vatandaşlarınıza hak ettikleri gibi demokrasinin kurallarıyla teröristlere ise yine hak ettikleri gibi hukukun yöntemleriyle muamele etmenizi bekliyoruz. 'Nasıl olsa bunlar Türkiye'den geldi 'demeyin. Onlara da hak ettiklerini verin. Bunu yaptığınızda Türkiye'yi daha iyi anlayacağınızdan ve sizlerle gerçekten iyi dost olacağımızdan şüpheniz olmasın." diye konuştu. Türkiye'nin en büyük gücünün birlik ve beraberliği olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Tüm Türkiye duysun, Avrupa duysun" diyerek, "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" ifadelerini kullandı. Erdoğan, konuşmasını, katılımcılarla "Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısının sözlerini söyleyerek tamamladı.  (AA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.