SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Federasyonu Başkanı Putin bugün telefonda görüştü. Erdoğan ve Putin'in Halep'teki insani krize çözüm bulma ça

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2016 18:20
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2016 20:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin telefonda görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Federasyonu Başkanı Putin bugün telefonda görüştü. Erdoğan ve Putin'in Halep'teki insani krize çözüm bulma çabalarını hızlandırma konusunda mutabık kaldıkları kaydedildi.
 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Erdoğan ve Putin arasındaki görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra başta Suriye olmak üzere bölgesel konuların da ele alındığını bildirdi.

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab bölgesinde yürütülen operasyonda Türk askerlerini hedef alan saldırıya ilişkin görüş ve bilgi teatisinde bulunan Erdoğan ve Putin'in, Halep'teki insani krize çözüm bulma çabalarını hızlandırma konusunda mutabık kaldıkları kaydedildi.

Türkiye-Rusya ilişkilerinin normalleştirilmesi süreci
Fırat Kalkanı Operasyonu'nun, Türkiye'nin terörle mücadele konusundaki kararlılığının göstergesi olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'nin toprak bütünlüğünü desteklediklerini de belirtti.

Görüşmede iki lider, Türkiye-Rusya ilişkilerinin normalleştirilmesi sürecini destekleme kararlılıklarını teyit etti. İlişkileri her alanda daha da güçlendirmenin önemine vurgu yapan iki lider, bu çerçevede Başbakan Binali Yıldırım'ın 6 Aralık'ta Moskova'ya yapacağı ziyarete ve 2017'nin ilk yarısında gerçekleştirilecek Rusya-Türkiye ÜDİK toplantısına da değindi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.