SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Irkçı tavır utanç verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye krizinin dünyanın kanayan yarası olduğunu belirterek, "Batı ülkelerinin bilhassa sığınmacı sorununda takındıkla

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2016 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2016 17:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Irkçı tavır utanç verici
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye krizinin dünyanın kanayan yarası olduğunu belirterek, "Batı ülkelerinin bilhassa sığınmacı sorununda takındıkları güvenlikçi ve hatta ırkçı tavır insanlık adına utanç vericidir." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Suriye krizi, bir yandan ülke içinde can kayıpları ve terör örgütlerinin faaliyetleri, diğer yandan da tetiklediği sığınmacı dramıyla dünyanın kanayan yarası olmayı bugün de sürdürüyor. Batı ülkelerinin bilhassa sığınmacı sorununda takındıkları güvenlikçi ve hatta ırkçı tavır insanlık adına utanç vericidir. Şu an itibarıyla Suriye'de öldürülenlerin sayısı 600 bini aşmıştır. 600 bin insanın öldürüldüğü bir yerde hala katil Esed'in görevinde kalmasını, durmasını savunmak bana öyle geliyor ki insanlık adına bizler için utanç vericidir." dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin'deki G20 Zirvesi'nin ardından basın toplantısında konuştu.



"FETÖ denilen bu örgütün kürsel bir şebeke olduğu unutulmamalıdır"
FETÖ denilen bu örgütün, Türkiye dışında 170 ülkede daha faaliyet gösteren küresel bir şebeke olduğu unutulmamalıdır.", diyen Erdoğan, "Dini inanç, eğitim ve hayırseverlik gibi insani duyguları, ticari ilişkileri istismar ederek kendisine alan açan bu örgüte karşı tüm dünyayı duyarlı olmaya davet ediyorum." şeklinde konuştu.
"Terör örgütlerine karşı ilkeli bir mücadeleyi derhal başlatmalıyız"

Terör örgütlerini ayrı tutan anlayışın reddedilmesi gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şu şekilde sürdürdü:


"DAİŞ'i, PKK'yı, PYD, YPG'yi, FETÖ'yü ayrı tutan anlayışı hep birlikte reddetmeli, tüm terör örgütlerine karşı ilkeli bir mücadeleyi derhal başlatmalıyız. Biz, ne pahasına olursa olsun terörizmle mücadeleyi kararlı bir şekilde sürdürmekte kararlıyız. Gerek Cumhurbaşkanı olarak şahsım, gerekse hükümetimiz bu konuda kararlıdır. Türkiye'nin Cerablus Operasyonu bu konudaki kararlılığının ifadesidir. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ülkemizde ilan edilen Olağanüstü Hal sadece, FETÖ yapılanmasıyla daha etkin ve süratle mücadele etme, bu doğrultuda gereken yeniden yapılanma çalışmalarını yürütme amacına yöneliktir."

Kaynak:Anadolu ajansı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.