SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan o fotoğraf hakkında konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AA'nın foto muhabiri tarafından çekilen ve direnişin simgesi haline gele

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2017 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2017 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Cumhurbaşkanı Erdoğan o fotoğraf hakkında konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AA'nın foto muhabiri tarafından çekilen ve direnişin simgesi haline gelen Filistinli çocuğun fotoğrafını göstererek, "14 yaşındaki çocuğu gözleri bağlı olarak bu teröristler bakın ne halde sürüklüyor." dedi.


Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Sivas 6. Olağan Kongresi, Sivas İli Toplu Açılış Töreni ile "1243 Kösedağ Savaşı ve Anadolu’nun Moğollar Tarafından İşgali Uluslararası Şurası"na katılmak için Sivas'a geldi.



Sivas'ta 4 Eylül Stadı'nın yanındaki yeni spor salonunda partisinin 6. Olağan Kongresi'ne katılan Erdoğan, burada yaptığı konuşma sırasında, Batı Şeria'nın El-Halil kentinde 7 Aralık'ta yaşanan olaylar sırasında Anadolu Ajansı (AA) foto muhabiri Wisam Hashlamoun'un çektiği, İsrail askerlerinin gözaltına alıp, gözlerini bağlayarak götürdüğü ve direnişin sembolü olan 14 yaşındaki Fevzi El-Junidi isimli Filistinli çocuğun fotoğrafını ekranda göstererek, "14 yaşındaki çocuğu gözleri bağlı olarak bu teröristler bakın ne halde sürüklüyor." ifadesini kullandı.



ABD Başkanı Donald Trump'ın "Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması" kararını açıklamasının ardından Filistinliler, Kudüs'e sahip çıkmak için Gazze, Batı Şeria, Kudüs, El-Halil ve pek çok bölgede protesto gösterileri düzenlemiş, İsrail askerleri, göstericilere sert müdahale de bulunmuştu. Batı Şeria'nın El-Halil kentinde 7 Aralık'ta yaşanan olaylar sırasında İsrail askerlerinin gözaltına alıp, gözlerini bağlayarak götürdüğü 14 yaşındaki Fevzi El-Junidi isimli Filistinli çocuk ise devam eden direnişin sembolü olmuştu.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.