SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye yolgeçen hanı değildir

Göçmen politikasına ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin yol geçen hanı olmadığını belirterek alınan önlemleri anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2021 22:26
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2021 22:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye yolgeçen hanı değildir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afgan mültecilere ilişkin, "Türkiye yolgeçen hanı değildir. Bu duvarları boşuna mı örüyoruz. Yakalanan göçmenler, yetkililer tarafından sınır dışı ediliyor." dedi.

"Her şeyi savaşla, askeri olarak halledemeyiz. Bazen de siyasetin diplomasinin geçerli olduğu yer var. Benim siyaset anlayışım nereye kadar muvaffak olabilecekse orayı bizim başarmamız lazım. Afganistan'ı bir kenara itemezsiniz. 35 milyon nüfusu olan bir ülke. Bizim bağlarımızın olduğu bir ülke. Bunları kenara atamayız. Bunların yanında Türkiye yolgeçen hanı değildir. Bu duvarları boşuna mı örüyoruz. Doğu ve Güney sınırlarımızda 2020 yılında 505 bin 375 yabancının ülkemize yasa dışı yollarla girişi engellendi. Bu rakam 2021'de 253 bin 300 civarında. Yakalanan Afgan göçmenler, yetkililer tarafından sınır dışı ediliyor. Haberleşme kulelerimizin yüzde 95'i tamamlandı. İlave birlikler sevk edildi. Bütün bu tedbirleri düzensiz göçü engellemek için alıyoruz. Birileri de bu işi köpürtmek için yalanlarla birlikte bu adımları atıyorlar."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.