SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Gül'den onay

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunu'' ile ''Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun''u onayla

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2013 10:16
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2013 11:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunu'' ile ''Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun''u onayladı.


 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 6413 sayılı ''Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunu'' ile 6415 sayılı ''Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun''u onayladı.

Cumhurbaşkanlığı basın merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Gül, 6413 sayılı ''Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunu''nu onaylayarak yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderdi.

Gül'ün onayladığı kanuna göre, aşırı derecede borçlanma ve borçlarını ödeyememe, ahlaki zayıflık, ideolojik veya siyasi amaçlı faaliyetlere karışmak, iffetsiz kimseyle evlenmek veya yaşamak, gayri tabii mukarenette bulunmak, TSK'dan ayırma sebebi sayılacak.
Bir fiile birden fazla disiplin cezası verilemeyecek, fiilin diğer kanunlar kapsamında idari yaptırıma bağlanması, söz konusu fiile disiplin cezası verilmesine engel teşkil etmeyecek. İlave hizmet ve görev yükümlülüğü sonucunu doğuran disiplin cezaları kapsamında, kamu veya hizmet yararına olmayan keyfi görevler verilemeyecek.

Herhangi bir fiilden dolayı yapılan adli soruşturma veya kovuşturma, aynı fiilden dolayı ayrıca disiplin soruşturması ve tahkikat yapılmasını, disiplin cezası verilmesini ve bu cezanın yerine getirilmesini engellemeyecek.

-Yüksek Disiplin Kurulu TSK'dan ayırabilecek-

Subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaşlar ile sözleşmeli erbaş ve erlere uyarma, kınama, hizmete kısmi süreli devam, aylıktan kesme, hizmet yerini terk etmeme, yalnızca karasuları dışındaki gemilerde oda hapsi, Silahlı Kuvvetler'den ayırma cezaları verilecek.
Kanunla, disiplin koğuşu ve kıtada oda hapsi cezaları kaldırılıyor. Barış zamanında, Türk karasuları dışındaki gemilerde hizmet yerini terk etmeme cezası gerektiren bir disiplinsizlik yapan personele, eylemin niteliği ve disipline olan olumsuz tesiri göz önüne alınarak, gemi komutanı tarafından hizmet yerini terk etmeme cezası yerine oda hapsi cezası verilebilecek. Verilen bu cezanın karasuları dışında yerine getirilemeyen kısmı, hizmet yerini terk etmeme cezası olarak yerine getirilecek.

''Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun''a onay

Cumhurbaşkanı Gül, terör ve terörizmin finansmanıyla etkin mücadele kapsamında; Terörizmin Finansmanının Önlenmesine Dair Sözleşme'nin ve BM Güvenlik Konseyi'nin kararlarının uygulanması ile malvarlığının dondurulmasına ilişkin usul ve esasları düzenleyen kanunu onayladı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Gül, 6415 sayılı ''Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun''u onaylayarak yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderdi.

Gül'ün onayladığı kanunda, ''bir halkı korkutmak veya sindirmek ya da bir hükümeti veya uluslararası kuruluşu herhangi bir eylemi gerçekleştirmeye veya gerçekleştirmekten kaçınmaya zorlamak amacıyla kasten adam öldürme veya ağır yaralama'', ''Terörle Mücadele Kanunu (TMK) kapsamında terör suçu kabul edilen Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelerde yasaklanan ve suç olarak düzenlenen fiiller'', terörizme fon sağlanması veya toplanması kapsamında değerlendiriliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.